logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DSR 5003 martwy. Nie ma komunikacji między komputerem i DSR-m.

zibizuk 28 Mar 2006 00:14 1990 9
REKLAMA
  • #1 2465581
    zibizuk
    Poziom 11  
    Mam dsr 5003 po wgraniu softu tuner na nic nie reaguje tzn. nie ma komunikacji pomiedzy komputerem a dsr-m 5003 i swieci sie tylko pomaranczowa dioda.Ponoc mozna go reanimowac Jtagiem ale nie wiem jak go podlaczyc
  • REKLAMA
  • #2 2467267
    grandman
    Poziom 11  
    wg mnie wgraj jeszcze raz inne oprogramowanie bo ja mialem to samo tez myslalem ze martwy, swiecila dioda zolta i przy starcie byl tylko napis "boot"

wgralem inny soft i chodzi ale chyba mam jakis stary
    jesli masz jakis nowy dobry podeslij - z gory dziekuje bo sie mecze juz pare dni
  • REKLAMA
  • #3 2469356
    zibizuk
    Poziom 11  
    Przeciez napisalem ze nie ma zadnej reakcji pomiedzy komputerem a dsr-m 5003 tak ze nie ma zadnej mozliwosci wgrania na nowo softu.Ratuje tylko Jtag tylko ze nie wiem jak go podlaczyc poniewaz ma wejscie na 10pin (szpilki)a w innych jest 20 pin i w tym tkwi problem jak podlaczyc Jtaga pod te 10 pin (szpilki)
  • REKLAMA
  • #5 2470703
    zibizuk
    Poziom 11  
    Tam juz bylem i nie znalazlem nic o reanimacji dsr5003 przez Jtaga
  • REKLAMA
  • #6 2487226
    ptysiu5
    Poziom 11  
    Witam ja też jestem ciekaw i w pełni Cię rozómię bo mam idętyczny problem z dsr 5003
  • #7 2487711
    grandman
    Poziom 11  
    ostatnio wgralem jakis nowy soft, wszystko poszlo ok byl napis good
    ale potem po wylaczeniu z pradu juz nic nie dziala, faktycznie jest tylko zolta dioda i zero reakcji nawet nie ma napisu boot

jesli ktos wie co robic w tym przypadku prosze o pomoc
  • #8 2504913
    ptysiu5
    Poziom 11  
    do Zibizuk.Bez obaw jak już uda mi sie uratowac mojego tunka to podziele sie wszelkimi informacjami na ten temat :)
  • #10 2514290
    ptysiu5
    Poziom 11  
    Witam,Po dlógim i wnikliwym procesie tentegowania w głowie i tynerze,dziś póżnymi godzinami wieczornymi tuner zaświecił :) :) :)
    Załączniki:
    • DSR 5003-Ratunek Jtagiem.zip (2.15 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada tuner DSR 5003, który po wgraniu nowego oprogramowania przestał reagować i nie nawiązuje komunikacji z komputerem, świeci się tylko pomarańczowa dioda. Problem polega na braku możliwości ponownego wgrania softu standardowymi metodami. Rozwiązaniem może być reanimacja urządzenia za pomocą interfejsu JTAG, jednak tuner posiada nietypowe 10-pinowe złącze, podczas gdy standardowe JTAGi mają 20 pinów, co utrudnia podłączenie. W dyskusji pojawiły się sugestie ponownego wgrania innego oprogramowania, jednak bez komunikacji z tunerem jest to niemożliwe. Użytkownicy dzielą się linkami do zasobów i doświadczeniami z podobnymi problemami, wskazując na potrzebę znalezienia schematu lub metody podłączenia JTAG do 10-pinowego złącza DSR 5003. Jeden z uczestników potwierdza, że po długich próbach udało mu się uratować tuner, co sugeruje, że reanimacja jest możliwa, choć wymaga specjalistycznej wiedzy i odpowiedniego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA