logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.
  • #1 2469409
    Zabor87
    Poziom 10  
    Witam chcem zrobic sobie przedłuzacz do zasilacza komputerowego ATX. Poszukuje Takiego gniazda jak jest na płycie głównej i wytku do niego. Jest to gniazdo 20 pinowe. Wie moze ktos jak to sie fachowo nazywa albo gdzie to kupie??
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • #2 2469437
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Wątpię żebyś coś takiego dostał. Najlepiej szukać w starym/uszkodzonym sprzęcie i po prostu wylutować.
  • #4 2469500
    Zabor87
    Poziom 10  
    Tyle ze potrzebuje 2x wtyk i 2x gniazdo. No ale zawsze cos:) Czekam na odpowiedz i moze jakas malutka fotke tego co masz aby byc w 100% pewnym
  • #6 2472905
    Zabor87
    Poziom 10  
    Niestety to nie to poniewaz potrzeba mi czegos takiego ale na 20 pinow a nie na 10. ale moze faktycznie firma MOLEX mi pomoze:) Dzieki i jak cos to czekam na dalsze odpowiedzi. Pozdrawiam
  • #7 2472962
    Blasiutek
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Witam,
    to jest dokumentacja do rodziny złącz i są tam również 20-to pinowe:)

Pozdrawiam
    Blasiutek
  • #8 2474196
    Sadi
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    mam tego sporo, jak jeszcze potrzebne to daj znac
  • #9 2474245
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 2474254
    Rafik_
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Ten post to ode mnie:
    Anonymous napisał:
    Witam!
    Sprzedam za symboliczną kwotę gniazdo przylutowane do płyty głównej, razem z wtykiem z kabelkami od zasilacza jak jeszcze potrzebujesz, pisz na PW, wystawie ci aukcje prywatną na Allegro jak chcesz (uważam że tak jest najbezpieczniej).
    Pozdr. RAfik.

PS: Jak chcesz dwa komplety też pomyślimy.

Nie zauważyłem że mnie wylogowało.
  • #11 2476664
    Zabor87
    Poziom 10  
    Rafik chodzi o to ze nie chcem juz sie bawic w lutowanie itd. Chciałem kupic nowe koncówki i je samemu zaprawic zeby juz wszystko było pozadnie.
  • #13 8081309
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje 20-pinowego gniazda i wtyku ATX, takiego jak na płycie głównej i zasilaczu komputerowym, do wykonania przedłużacza. W dyskusji zasugerowano pozyskanie tych elementów poprzez wylutowanie ze starego lub uszkodzonego sprzętu, gdyż nowe złącza tego typu są trudne do znalezienia. Pojawiły się propozycje dokumentacji technicznej złącz firmy MOLEX, w tym rodzinę złączy zawierającą również wersje 20-pinowe, jednak nie wszystkie wskazane modele odpowiadały wymaganiom. Jeden z uczestników zaoferował sprzedaż kompletnych zestawów z gniazdem i wtykiem wraz z przewodami, ale autor preferował zakup nowych końcówek do samodzielnego montażu bez lutowania. Podano również link do schematu i opisu pinoutu złącza ATX na stronie interfacebus.com, co może pomóc w identyfikacji i samodzielnym wykonaniu przedłużacza. Dyskusja zakończyła się zaleceniem zapoznania się z regulaminem forum.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA