logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP 28JW-73H - brak reakcji po autoinstalacji, EEPROM H8-02, procesor MICRONAS

Grzegorz_bt 31 Mar 2006 11:32 1806 14
REKLAMA
  • #1 2477693
    Grzegorz_bt
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Witam,
    Mam TV z anglii j.w. Nie reagował na +/- wolume choć pasek sie przesuwał na ekranie (dzwięk był stały ok. połowa głośniści). Wszedłem w tryb serwisowy i włączyłem AUTOINSTALLATION. Teraz nic nie mogę zrobić, nie reaguje również na pilota (nie mruga dioda na TV). Po włączeniu widnieje tylko duża plansza SHARP AUTOINSTALLATION i instrukcja, że trzeba podłączyć antenę i wcisnąć jakikolwiek przycisk. Ponowne wejście w tryb serwisowy również nie jest możliwe.
    Dodatkowe inf,: EEPROM H8-02, na płycie: DUNTKB217BM i QPWBFB217WJN3. Procesor MICRONAS VCT3834A C4
    Proszę i jakiekolwiek wskazówki, Dziękuję i pozdrawiam z Anglii.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2478550
    Grzegorz_bt
    Poziom 16  
    witam, czekałem kilka godzin więc chyba to nie powinno trwać tak długo, prawda?
    Kolega jezak podesłał mi plik.bin. Czy to jest wsad?
    Pozdrawiam, Grzegorz
  • REKLAMA
  • #7 2482706
    Grzegorz_bt
    Poziom 16  
    Witam,
    zostawiłem TV na całą noc czekając na dokończenie autoinstalacji. Minęło kilkanaście godzin i nic. Wygląda na to, że klawiatura lokalna również nie działa. :(
    Nie mam pomysłu.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz
  • REKLAMA
  • #9 2482916
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    ...skoro klawiatura lokalna też nie działa to pamięć. Załączam wsad.
    Załączniki:
    • SHARP 28JW-73H.rar (99.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 2488360
    Grzegorz_bt
    Poziom 16  
    Witam,
    jak sie domyślam to pamięcią jest ta duża kość w podstawce 32 nogi (IC1002). Niestety nie mam czym jej zaprogramować.
    Proszę o jakieś rady.
    Dziękuję i pozdrawiam.
    Grzegorz
  • #13 2495895
    Grzegorz_bt
    Poziom 16  
    witam, znalazłem go pod spodem IC1003. "C64" na nim widnieje, mam również programator. czy mam wstawić nowy układa na podstawce czy coś z tym zrobić?
    Pozdrawiam,
    Grzegorz
  • #14 2495980
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Do sprawdzenia można przylutować podstawkę 8dip na przewodach. Zaprogramować nową pamięć wsadem j/w., jeśli będzie dobrze zapisać pamięć oryginalną nowym wsadem i wlutować na swoje miejsce.
  • #15 2651530
    Grzegorz_bt
    Poziom 16  
    Witam,
    Mam już programator więc powalczę z tym TV.
    Dziekuję i pozdrawiam.
    Grzegorz

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telewizora SHARP 28JW-73H sprowadzonego z Anglii, który po uruchomieniu autoinstalacji w trybie serwisowym przestał reagować na pilota i klawiaturę lokalną. Na ekranie pojawia się plansza z instrukcją podłączenia anteny i naciśnięcia dowolnego przycisku, jednak urządzenie nie wychodzi z tego stanu, a ponowne wejście do trybu serwisowego jest niemożliwe. Wskazano, że problem może dotyczyć pamięci EEPROM (typ H8-02) znajdującej się na płycie głównej DUNTKB217BM / QPWBFB217WJN3, a także procesora MICRONAS VCT3834A. Użytkownik otrzymał plik wsadu (.bin) do zaprogramowania pamięci. Zalecane jest sprawdzenie i ewentualna wymiana pamięci EEPROM 24C64 lub 24C625 w obudowie DIP8, która znajduje się pod oznaczeniem IC1003. Można przylutować podstawkę na przewodach, zaprogramować nową pamięć wsadem i wlutować ją na miejsce oryginalnej. Użytkownik posiada programator i planuje podjąć próbę naprawy poprzez ponowne zaprogramowanie pamięci EEPROM.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA