logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka LITE-ON SOHW 1673 01C nie widzi płyt DVD 8,5 GB DL

adem 31 Mar 2006 20:46 1028 6
REKLAMA
  • #1 2479583
    adem
    Poziom 11  
    Witam
    Mam problem z nagrywarka -nie mogę nagrać płyty double layer.
    Wszystkie inne płytki CD i DVD 4,7 czyta i nagrywa,a 8,5 double layer
    w ogóle nie widzi.Wgtałem najnowszego biosa i też nic.Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2486149
    Kris55
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam.
    Troche mało szczegółów, jaki bios, jakie płyty DVD.
    Ale po kolei, miałem tą nagrywarke, teraz mam SHW 1635 S. Nie miałem szczególnych problemów z CD natomiast duże z DVD. Wgraj nowy bios (dla Double Layer na pewno będzie OK, ver. JS02 - w wersji JS01 występowały problemy). No i płyty DVD, musisz potestować, według mnie Verbatimy, drogie, ale dobre, podobno nie ma jednak reguły, dobrze też paliło na Samsungach.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 2486202
    aro_s-c
    Poziom 13  
    a ja mam takie pytanko: czy zmiana firmware wpływa na gwarancje?? tzn. jak zmienie soft nagrywarki strace gwarancje?
  • REKLAMA
  • #4 2487817
    Gienek
    Poziom 37  
    Ocena: 353
    Wgranie firmware nie wpływa na gwarancję. Producent zaleca wgrywanie najnowszego firmware i podaje jak to zrobić.
  • #5 2490108
    adem
    Poziom 11  
    Witam.
    Wgrałem najnowszy dostępny bios tj.JS0D ze strony liteona.
    Próby przeprowadzałem na PLATINIUM i TDK i nic nagrywarka głupiała
    czeszczała i hrobotała przez cały czas gdy była wniej płyta.
  • REKLAMA
  • #6 2491652
    Kris55
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam.
    Jak zmiana firmware'u nic nie dała, to masz jedno rozwiązanie - reklamacja i ewentualnie wymiana na inny egzemplarz lub typ. Tak jak pisałem wcześniej, mam SHW 1635 S i jestem zadowolony, może nie najnowszy model, ale sprawuje się bez zarzutu i co najważniejsze , akceptuje wszystkie płyty. Polecam :D.
    Po prostu trafiłeś na felerny egzemparz.
  • #7 2492222
    adem
    Poziom 11  
    Dzięki
    Temat kończę.
    Pozdrawiam.
    TEMAT ZAMYKAM.
    Moderowany przez TONI_2003:

Posty zostały scalone

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy nagrywarki LITE-ON SOHW 1673 01C, która nie rozpoznaje i nie nagrywa płyt DVD dwuwarstwowych 8,5 GB, mimo poprawnego działania z płytami CD i DVD 4,7 GB. Próby aktualizacji firmware do najnowszej wersji JS0D nie przyniosły efektu. Zalecane jest testowanie różnych marek płyt DVD DL, takich jak Verbatim i Samsung, które są znane z dobrej kompatybilności. W przypadku braku poprawy po aktualizacji firmware, sugerowana jest reklamacja urządzenia lub wymiana na inny egzemplarz lub model, np. LITE-ON SHW 1635 S, który jest polecany ze względu na stabilną pracę i obsługę wszystkich typów płyt. Wgrywanie firmware nie wpływa na utratę gwarancji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA