logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat prostego modulatora FM do samodzielnego wykonania – sprawdzone rozwiązanie

majgier 22 Maj 2003 20:31 7741 5
REKLAMA
  • #1 223385
    majgier
    Poziom 14  
    Potrzebny mi jest schemat prostego modulatora FM. Proszę o jak na jszybsza odpowiedź na ten temat. Ważne żeby łatwo go było wykonac i działał od "tyku".
  • REKLAMA
  • #2 223473
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 741
    Te powinny Ci wystarczyć:
    Załączniki:
    • Schemat prostego modulatora FM do samodzielnego wykonania – sprawdzone rozwiązanie mod FM.jpg (101.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 224154
    majgier
    Poziom 14  
    Nawet nieźle zadziałają w pracy dyplomowej, bo te dane przez nauczyciela nie działają
  • REKLAMA
  • #4 241827
    Karol Gajewski
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Ja bym proponował modulator na PLL.
    Realizacja prosta - taka jak podaje producent. Sygnał modulujacy podaje się na generator VCO.

Karol
  • REKLAMA
  • #5 244478
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 751
    Cześć !

Karol Gajewski napisał:
    Realizacja prosta - taka jak podaje producent. Sygnał modulujacy podaje się na generator VCO.

Karol

Bardzo mnie to zainteresowało . Napisz coś więcej na ten temat. Może jakiś schemacik tego modulatora PLL ?
    Albo napisz coś więcej o modulacji generatora VCO.
    Piszesz , że to proste , ale nie wszyscy się tak dobrze na tym znają , tak więc prosimy o więcej szczegółów.
  • #6 244601
    yaurent
    Poziom 23  
    Ocena: 56
    Karol Gajewski napisał:

Zanim ktoś zacznie robić ten "modulator" -proponuję zaznajomić się z terminologią : modulator ,stabilizacja częstotliwości ,przestrajanie ,PLL ,FLL ,bo mam wrażenie ,że coś tutaj nie gra w tym poście ....
REKLAMA