Witam
Przepraszam za pytanie ale jestem kompletnie zielony. Jak możecie to podpowiedzcie mi gdzie szukać pamięci w VW Alpha CC, bo jakoś nie mogę znaleźć tego "24C01". Czy może tam być inna pamięć?
Pozdrawiam Mafiasz
Pamięć ta znajduje się po stronie ścieżek lutów. Jest to układ smd (mały układzik 8)). Musisz dobrze się przyjrzeć. Znajduje sie w poblizu przedniego panela. 8)
Z tego co znalazłem to akurat w tym radiu był mniejszy odpowiednik 24c16 czyli 48c** nie pamiętam dokładnie. Był problem bo nie pasował do podstawki ale poszły kabelki i dalej traktowałem jak 24c**.Pozdro. Dzięki dla wszystkich.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
Dyskusja dotyczy rozkodowania oryginalnego radia Blaupunkt Alpha CC z Volkswagena. Aby uzyskać kod, należy odczytać pamięć EEPROM typu 24C01 lub jej odpowiednik (np. 24C016 lub mniejszy układ 48c**), która znajduje się po stronie ścieżek lutów, blisko przedniego panelu radia. W przypadku braku kodu można wpisać w komórkę 35 wartość 00, co pozwala na uruchomienie radia bez kodu. Wymaga to jednak precyzyjnego zlokalizowania i odczytania układu pamięci, który jest małym układem SMD. Czasem konieczne jest podłączenie przewodów, gdy układ pamięci nie pasuje do podstawki. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.