logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szumy w MP3 Playerze MANTA 128MB - czy warto otwierać bez gwarancji?

M@tti 01 Kwi 2006 23:36 1265 6
REKLAMA
  • #1 2483942
    M@tti
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    Witam!
    Od pewnego czasu mam problemy z moim MP3 playerem f-my manta
    Jest to model bez radia, 128 MB pamięci.
    Mianowicie, od samego początku użytkowania w słuchawkach słychać szum zakłóceń od elektroniki cyfrowej (b. charakterystyczne dźwięki). Gdy podgłaśniam za pom. przycisków zmienia się stosunek sygnału do szumu - tzn. szum maleje, dźwięk narasta. Czy jest sens otwierać playera? Gwarancji na niego nie mam (zgubiony paragon).
  • REKLAMA
  • #2 2486792
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Otwarcie playerka jest banalnie proste wystarczy cieńkim śrubokretem podważyć delikatnie obudowę spodu tuz przy wtyku USB i widzisz juz wnętrze.Te szumy to chyba albo zły styk przy wtyku słuchawek albo może same słuchawki gdzieś ocieraja?
  • REKLAMA
  • #3 2487142
    M@tti
    Poziom 15  
    Nie zrozumieliśmy się :(
    Chodzi mi o takie "ćwierkanie" m- po prostu słychać jakieś zakłócenia spowodowane pracą części cyfrowej - ćwierkanie zmienia się wraz np. ze zmianą tego co jest na wyświetlaczu. Nasila się przy podświetleniu. Jakaś interferencja?
  • REKLAMA
  • #4 2487280
    Xyrovaqs
    Poziom 23  
    Ocena: 30
    W tych playerach to calkowicie normalne...
  • #5 2487290
    M@tti
    Poziom 15  
    Kurcze... miałem kiedyś MEDIONA PRO2 - dźwięk był naprawdę b. dobry - wręcz krystaliczny. pozbyłem się jednak go ze względu na brak podświetlenia. teraz zaczynam żałować.
  • REKLAMA
  • #6 2487291
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 479
    Nic z tym niezrobisz, te odtwarzacze tak mają. W niektórych Creative jest to samo.
  • #7 2487297
    M@tti
    Poziom 15  
    Czyli jednym słowem - tanie badziewie dla głuchych ludzi....

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada MP3 player marki Manta o pojemności 128 MB bez radia, w którym od początku występują szumy i zakłócenia cyfrowe słyszalne w słuchawkach, nasilające się przy podświetleniu wyświetlacza. Próba otwarcia urządzenia jest prosta, jednak szumy te są typowe dla tanich odtwarzaczy cyfrowych i wynikają z interferencji elektroniki cyfrowej. Wskazano, że podobne problemy występują także w niektórych modelach Creative. Porównano jakość dźwięku z modelem Medion PRO2, który charakteryzował się znacznie lepszą jakością audio, lecz brakowało mu podświetlenia. W efekcie szumy są cechą konstrukcyjną tańszych odtwarzaczy i nie ma prostego sposobu na ich eliminację, a otwieranie urządzenia bez gwarancji nie jest zalecane ze względu na brak gwarancji i ograniczone możliwości naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA