logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować kartę Titan 1 z błędem unsupported Titanium OS?

no__name 02 Kwi 2006 13:23 950 8
REKLAMA
  • #1 2485008
    no__name
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Witam tak jak w tytule mam klopoty z zaprogramowaniem karty posiadam phoenixa/fun i niby sie komunikuje z karta <mruga dioda> ale po ok 5 min daje ze nie moze trap zastawic o ile pamietam.Phoenix dziala bo na sim sprawdzalem.Program to titanium loader 1.0 a karta to titan 1.

Dodano po 2 [godziny] 43 [minuty]:

Przy probie programowania zglasz unsuported Titanium OS found

Ponizej :-> sending TRAPCODE... i wisi a potem blad.
    Zczytuje ATR karty wiec karta i programator OK.

Dodano po 5 [godziny] 50 [minuty]:

Podobno dostala ona sygnal FFFFFFFFF czyli ktos ja wyzerowal.Jak ja wskrzescic?
  • REKLAMA
  • #2 2506549
    no__name
    Poziom 15  
    Widze ze nie ma chetnych na titana.:((
  • REKLAMA
  • #3 2506811
    szabla12
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Witam z tego co piszesz powaliłeś karte,można ja postawić za pomocą CAS o ile masz ,jezeli nie masz to pomoge i napisz na PW.
  • REKLAMA
  • #4 2514786
    no__name
    Poziom 15  
    Pomoze mi jakis posiadacz CSA ??
  • #5 2515328
    czarek236
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Ok podeślij ja do mnie podam na Pw adres
  • #6 2540983
    no__name
    Poziom 15  
    Podesle tylko jaka mam gwarancje ze wroci :)??
  • #7 2541049
    szabla12
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Miałem podobny -kłopot i troszke zaufania ,jesteśmy tu po to aby wzajemnie sobie pomagać,a jak tak uważasz to można oczywiście na forum danego delikwenta który nie wywiąże sie z danego słowa pozdrowić za nieuczciwość,
  • REKLAMA
  • #8 2541218
    czarek236
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Oj kolego no_name troszke zaufania tak jak to kolega szabla 12 opisał,nikt na siłe nie prosi-pozdrawiam.
  • #9 2652823
    no__name
    Poziom 15  
    Sprawa rozwiazana dla potomnych problem lezal po stronie phoenixa podalem mu zasilanie z usb za stabilizatorem 7805 i poszlo bez problemu wykrylo art karty i zaprogramowalem za pierwszym razem.
    Dzieki za pomoc i zamykamy temat.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył programowania karty Titan 1 za pomocą programu Titanium Loader 1.0, gdzie pojawiał się błąd "unsupported Titanium OS found" podczas wysyłania TRAPCODE. Karta komunikowała się z programatorem Phoenix/Fun, jednak po kilku minutach występował błąd uniemożliwiający dalsze operacje. Podejrzenie padło na wyzerowanie karty sygnałem FFFFFFFFF. Rozwiązaniem okazało się zasilenie programatora Phoenix stabilizatorem 7805 z USB, co zapewniło stabilne napięcie i umożliwiło poprawne odczytanie ATR karty oraz jej zaprogramowanie za pierwszym razem. W dyskusji pojawiła się także sugestia użycia narzędzia CAS do przywrócenia karty, jeśli jest uszkodzona, oraz propozycja pomocy w tym zakresie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA