Problem nastepujący, uległy spaleniu 3 rezystory. Żeby było smieszniej, mam zdjęcia płyty tego monitora (robiony 2 lata temu), ale mimo tego tak do końca nie jestem pewny czy wymienie elementy na te podane o prawidłowych wartościach. Zasadniczo nigdzie nie mozna znaleźć serwisówki do L503x, jest to bolączka wielu serwisantów (tzn. da sie ale cena 15$, powoduje całkowity brak opłacalności naprawy pojedynczej sztuki tego monitora). Widze jednak, że czasami macie gdzieś na składzie jakieś pozostałosci tego modelu i podajecie wartości elementów. Tak więc, analizując stare zdjęcia:
R707: 39Ω
R717: 0,51Ω (chyba??)
natomiast R751 to juz totalnie nie wiem
smiejcie sie, nie wiem: sami zobaczcie.
Licze na pomoc. Za wszelkie info będę wdzieczny. Gdyby ktoś mógł podać prawidłowe wartości tych elementów. Pilne.
Dodaje również zdjęcie płyty głównej (bez diód) dla wszystkich z podobnym jak widze powtarzającym sie problemem.
R707: 39Ω
R717: 0,51Ω (chyba??)
natomiast R751 to juz totalnie nie wiem
Licze na pomoc. Za wszelkie info będę wdzieczny. Gdyby ktoś mógł podać prawidłowe wartości tych elementów. Pilne.
Dodaje również zdjęcie płyty głównej (bez diód) dla wszystkich z podobnym jak widze powtarzającym sie problemem.