logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-SD20 - problem z odtwarzaniem nagranych kaset, obraz się wygina

Lambek 04 Kwi 2006 10:03 1363 5
REKLAMA
  • #1 2491096
    Lambek
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam
    Naprawiam ten słynny z usterek magnetowid, ale niestety nie udaje się.
    Odtwarza kasetę w miarę dobrze bez zakłóceń (nagraną na innym magnetowidzie). Lecz po nagraniu kasety, odtwarza żle - wygina obraz ( z lewej do prawej od góry ekranu). Co ciekawe ta sama kaseta otworzona na innym video odtwarza dobrze. W nagrywaniu na LP jest lepiej niż na SP. Wymieniłem kondensatory w zasilaczu i na hybrydzie, wyczyściłem głowice. Czyżby nalezy wymienić bęben z głowicami ?
    Proszę o pomoc mądrzejszych ode mnie.
    Waldek
  • REKLAMA
  • #2 2491288
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Sprawdź linie zasilania (poza zasilaczem) oraz aplikacje sterowników silników, może jest gdzieś jakaś niesprawny elektrolit lub innego typu kondensator. Możliwe również, że jest problem we wzmacniaczu głowic (jakiś wyschnięty elektrolit w torze odczytu). Czy dźwięk jest prawidłowy w obu trybach?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2491367
    Lambek
    Poziom 12  
    Witam
    Dziękuję za zainteresowanie. Dźwięk jest dobry przy odtwarzaniu i nagrywaniu.
    Waldek
  • REKLAMA
  • #4 2494607
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2386
    Elektrolity do wymiany na hybrydzie.
  • REKLAMA
  • #5 2494636
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Tak Kolego Telo ale Kolega Lambek wymienił kondensatory na hybrydzie (o czy napisał w pierwszym poście). Czyżby trafił mu się uszkodzony choć nowy elektrolit?
    Pozdrawiam.
  • #6 2901026
    Lambek
    Poziom 12  
    Witam
    Prawdopodobnie bęben z głowicami do wymiany. Nie będę go wymieniał, za duży koszt. Zamykam temat.
    Pozdrawiam
REKLAMA