logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Frontera 2.5 TDS przyczyny zapowetrzania układu

carmedic 04 Kwi 2006 20:53 7547 5
REKLAMA
  • #1 2493306
    carmedic
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    Witam.Jeden z moich stalych klientow jest w posiadaniu Opla Frontery A 2.5TDS rocznik 98.Nie potrafie mu pomuc.Problem polega na tym,ze auto po dluzszym postoju nie odpala.Przeprowadzilem diagnoze silnika,brak bledow.Ale czujnik fuel temp. pokazuje -137 C.Czy mozliwe,ze to jest powodem zlego palenia?Prosze o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 2497753
    ponar
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    Klient ma pecha popatrz na ten motor to jest rodem z agregatu prądotwurczego a agregat można na samostart palić.
    Żarty żartami ale w tym motorze może być wszystko bardzo awaryjny mogło wałek rozrządu zetrzeć może nie mieć sprężania itd.
    Podstawa wtryski i zapłon euroskanem chyba idzie.
  • REKLAMA
  • #3 4198152
    franek98
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    poprostu cofa się paliwo do zbiornika sprawdz, przepompuj pompko ręczną i pal
  • REKLAMA
  • #4 6163963
    sebek-s29
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam mam taki sam problem z fronterą 2.5tds mianowicie Po postoju od 5 do 8godzin niechce zapalić a jak zapali to po wielu trudach.Czasami po rozgrżaniu silnika ma nierówne obroty.Na rozgrżanym silniku pali normalnie. Wymieniłem w niej świece żarowe,wtryski,wtrysk sterujacy,filtr powietrza paliwa oraz zaworek od powrotu paliwa lecz to nie przyniosło to porżądanego efektu. pewien mechanik powiedział mi że to wina sterownika w pompie paliwowej czy to morzliwe wymiana sterownika kosztuje 2500zł prosze o pomoc muj gg 5333708
  • REKLAMA
  • #5 6164608
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 6165952
    carmedic
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    Frontera pali do dziś od pierwszego :) Przyśpieszyłem jej kąt wtrysku (pompą wtryskową pod obroty),proszę zwrócić uwagę w którą stronę kręci się pompa wtryskowa. Powodzenia
REKLAMA