logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K700i - brak połączenia USB z File Managerem, co zrobić?

sq5haw 05 Kwi 2006 11:57 1637 7
REKLAMA
  • #1 2495012
    sq5haw
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    witam
    Kupilem pzrewod USB dostalem pte z driverem zinstalowalem odpalam program Sony Ericsson File Manager i pojawia sie Not Connected co jest??
    Moze cos ustwic w telefonie????? niemem z ta marka jeszce doswiatczenia.
    w Noki bylo tak pzrwod podpilem odplim program i bylo git

czekam na jekis wskazowki
    dzikuje
  • REKLAMA
  • #2 2495027
    przemrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Witam, nie jesteś jedyny, ja też mialem problem z USB, po kilku dniach prób kupiłem bluetoth i wszystko ok. Zaznaczę, że wcześniej miałem tez prawidłową komunikację przez IRDę (ale chciałem przyśpieszyć komunikację).
  • REKLAMA
  • #3 2495100
    sq5haw
    Poziom 15  
    :cry::cry::cry::cry::cry:

To jak mam to zrobic????
  • REKLAMA
  • #4 2496927
    sq5haw
    Poziom 15  
    KTOS WIE CO MAM ZTYM ZROBIC??
  • REKLAMA
  • #5 2497560
    przemrtv
    Poziom 22  
    Odinstaluj wszystko, podłącz włączony telefon do kabla i podłącz do PC. Wtedy powinno zawołać o sterowniki i wtedy podaj ścieżkę dostępu, powinno zainstalować parę sterowników. Oczywiście najlepiej żebys miał service pack 2 wcześniej zainstalowany. U mnie uzyskiwał połączenie, ale nic nie mogłem przerzucić.
  • #7 2499280
    przemrtv
    Poziom 22  
    Czyli sq5haw komunikacja Ci się udała?! Idzie bez problemu? Ściągnę i przetestuję bo kabel leży. Pozdrowienia!
  • #8 2666122
    sq5haw
    Poziom 15  
    TAk wszto ladnie dzilaa UDLO SIE!!!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik miał problem z połączeniem telefonu Sony Ericsson K700i przez USB z programem Sony Ericsson File Manager, który wyświetlał komunikat "Not Connected". Zalecano odinstalowanie sterowników, podłączenie włączonego telefonu do komputera, co powinno wywołać instalację sterowników, najlepiej na systemie z Service Pack 2. Jeden z uczestników zasugerował alternatywę w postaci komunikacji przez Bluetooth lub IRDA. Polecono także użycie programu File Manager Alternative (FMA) dostępnego na fma.sourceforge.net z dodatkowymi pakietami językowymi oraz plikami dedykowanymi dla K700i na k700i.phorum.pl. Po zastosowaniu tych wskazówek użytkownik potwierdził, że połączenie USB zostało nawiązane i działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA