logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A65 nie włącza się po wgraniu fulla przez SST i naprawie

energy7 05 Kwi 2006 22:33 891 6
REKLAMA
  • #1 2497585
    energy7
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Wgrałem fulla przez sst, potem repair.... i nic fonik nie włacza się nawet juz nie bzyczy.
    Dalej reaguje na czerwoną słuchawkę. Procek INTEL
  • REKLAMA
  • #2 2497604
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    a jaka pamiec flash ?
    wgrales to samo czy zanizyles ?
    wiecej informacji poprosze.

w kazdym razie jak na jednym sofcie nie smiga wgraj inny.
    ja mam Martecha takze nie wiem dokladnie co do SST ale jak zapodam nizsza wersje to tez nie gada.

moze swup pomoze! czasem tak jest.

pozdro Marek
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • REKLAMA
  • #3 2497610
    kuras147
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    podepni sie pod plyte glowno i wgraj nowego sofa lub zanies do serwisu i odpali mialem to samo
  • REKLAMA
  • #4 2498238
    energy7
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Chcę zrobić sam, po co jakiś serwis od razu....
    Tylko miałem z nim problem, bo TP jak w MC60, soft reaguje również jako C60 tzn SSt go tak widzi, ale też jako A65, a kabla używam do seri x65, bo do seri x55, x60 nie dziła zbyt dobrze....

A wersji softu poprzedniej nie znam
  • #5 2498722
    kuras147
    Poziom 19  
    no ja sie za to zabralem bedac zielony i uzylem kabla odc60 potem przeczytalem ze on sie nie nadaje i musialem zaniesc do serwisu bo nie dysponuje takim sprzetem. a na swojim kablu propowalem wszystkiego i nie chcial sie obudzic :/ ale juz dziala :D
  • REKLAMA
  • #6 2498776
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Panowie kabel x65 czy x60 to jest dokładnie to samo a problemy z obudzeniem telefonu zawsze będą na kraczonym progsach. Sam wiele razy to robiłem i jedna słuchawka poszła bezproblemowo a druga taka sama już nie chciała wstać. Jezeli szkoda Ci 40 zł. na serwis to poprostu wgrywaj rózne wersje i kombinuj może w końcu się uda. ;)
    pozdr
  • #7 2498883
    kuras147
    Poziom 19  
    w serwisie dalem 25zl a w chacie probowalem juz wszystkiego przez wiele programow i nic

Podsumowanie tematu

✨ Po wgraniu pełnego oprogramowania (full) przez SST i wykonaniu naprawy (repair) telefon Siemens A65 nie uruchamia się, nie wydaje dźwięków, lecz reaguje na przycisk czerwonej słuchawki. Problem może wynikać z nieodpowiedniej pamięci flash lub niekompatybilnej wersji softu. Użytkownicy sugerują próbę wgrania innej wersji oprogramowania, gdyż niektóre wersje mogą nie działać poprawnie. Kabel do programowania serii x65 i x60 jest taki sam, jednak użycie kabla z innych serii (np. x55, x60) może powodować problemy z komunikacją. W przypadku trudności z samodzielnym przywróceniem telefonu, serwis oferuje pomoc za opłatą około 25-40 zł. Problemy z "obudzeniem" telefonu często występują przy użyciu nieoryginalnych lub nieodpowiednich programów i kabli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA