logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor AOC 7F - wyłącza się po starcie, pisk trafa, za szeroki obraz

waldek41 06 Kwi 2006 11:08 1806 3
  • #1 2498720
    waldek41
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Witam! Monitor po włączeniu na chwilę startuje ( za nim ruszy słychać pisk trafa w przetwornicy) ukazuje się obraz ( za szeroki).I zaraz wyłącza się.I tak w kółko.Napięcia w tym momencie nieznacznie się zmieniają.Przetwornica na żarówkę pracuje stabilnie.Myślę ,ze problem leży w szerokośći obrazu.Ale niestety nie mam mapy do tego monitorka.Znalazłem podobną usterkę na forum ,niestety kolega nie opisał czy poradził z usterką czy nie.Kond w przetwornicy wymienione.Po wtórnej też większość podstawiona.Może ktoś z kolegów miał podobny problem.Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.Pozdrawiam!
  • #2 2498855
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    Moim zdaniem padł trafopowielacz.
    Możesz spróbować odłączyć zabezpieczenie x-ray.
    Pozdrawiam.
  • #3 2498934
    waldek41
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Przez chwilę kiedy był obraz, bardzo za szeroki sprawdziłem regulację szerokości nie działa.Jeżeli padł trafopow to dlaczego ukazuje się obraz i przez chwilę pracuje? A i jak odłączyć zabezpiecznie x-ray? Pozdrawiam!
  • #4 2521166
    tomekwlodarczyk
    Poziom 12  
    witam sprawdz luty na PK oraz standardowo wymiana pierwotnego i wtornego jesli dalej bedzie tak samo pomierz napiecia od sterowania
REKLAMA