logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diora WS 504b - trzask i spadek mocy w lewym głośniku, możliwy problem z STK 4044

WaNieK 06 Kwi 2006 20:07 819 1
REKLAMA
  • #1 2500560
    WaNieK
    Poziom 1  
    Witam,
    Jestem posiadaczem wzmacniacza fimry Diora model 504b.
    Problem w tym że kiedy przełączalem na głośniki A usłyszałem trzask w lewym głosniku, z obaw o dalsze usterki wyłączyłem wzmacniacz. Po pownownym włączeniu słychac juz było, w lewej kolumnie pyrczenie i widac spadek mocy- grała ciszej.ZAZNACZAM że czytałem juz o tym problemie próbowałem rozwiązać go z poradami forumowiczów jednakże u mnie inne czesci zawiniły(prawdopodobnie...) napięcia na kondensatorach sa dobre w przeciwienstwie do napiec w problemie kolegi z forum. Mysle czy to nie STK (mam model 4044) i tutaj mam problem czy jesli w gniezdzie wyjscia słuchawkowego jest ten sam problem czyli w lewym głosniku słuchawek tez "pyrczy" i gra ciszej czy to aby napewno STek, nie znam sie na tym za bardzo (można powiedziec ze tyle co wyczytałem na forum) wiec moze to inna sprawa sprawdzałem takze przekazniki tez sa wporzadku. Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc!!
  • REKLAMA
  • #2 2500683
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 756
    Sprawdz czesci obok STK oraz zimne luty dla pewnosci jeszcze sygnal na wejsciu stk czy jest ok.Ale 90% ze to STK a jesli sie na tym nie znasz to oddaj to do servisu!!!
REKLAMA