logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 nie działa po flashowaniu - błąd przy 34%, box nie widzi telefonu

kebrzyk 06 Kwi 2006 22:39 1269 12
REKLAMA
  • #1 2501205
    kebrzyk
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Problem jest następujący:
    Telefon miał takie objawy, że po włączeniu podświetlał się wyświetlacz na kilka sekund i fon się wyłączał. To mówię zfleshuje (box prodigy clone) gdy program zaczął wgrywać nowego softa przy 34% wyskoczył error (nie pamiętam jaki) i przestał wgrywać softa. Teraz telefon martwy. Box wogóle go nie widzi. Nie mogę nawiązać rzadego połączenia (local, normal, test) A jak chciałem mu zrobić Erase PM to wyskakuje:
    1st Boot >> UPP ID: 1120, DCT4
    2nd Boot >>Error

Nie można nawet na nowo wgrać mu softa, bo jak wspomniałem wcześniej box wogóle nie widzi telefonu.

Telefon wymoczyłem w mieszance spirolku z denatem i też nic.

Da się jeszcze coś począć z tym fantem, czy wyrzucić tego złoma przez okno?[/url]
  • REKLAMA
  • #2 2501240
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Tornado powinno sobie poradzić z tym telefonem więc nie ma co przez okno z nim tylko do kogoś z odpowiednim sprzetem.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2501368
    LXT
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    mam podobny problem z 6100 i mam tornado tyle,żę od dzisiaj :D i jestem zupełnie zielony w te klocki ,telefon sam uwaliłem gdy zachciało mi się flashować .
    mógłbyś trochę rozjaśnić co dalej robić?
  • #4 2501401
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    @kebrzyk masz uszkodzoną kość flasza musisz ją wygrzać lub wymienić
  • REKLAMA
  • #5 2501506
    LXT
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    MCU i CNT przyjmuje co najgorsze wykasowałem zawartość PM i nie wiem teraz gdzie takie pliki można znależć.pomóżcie coś!!
  • #6 2501512
    kebrzyk
    Poziom 11  
    czyli nie da się jeszcze jakoś programowo dotrzeć do fona?
    A jak jest oznaczana ta kość?

Z góry dzięki
  • #7 2501535
    pack3r
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    pm'a moge Ci podeslac jutro rano bo mam w robocie :)
  • #8 2501718
    kilupl
    Poziom 17  
    Prosze oto PM do 6100 - sam uzywalem i działa.
    Załączniki:
    • 6100.rar (855 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 2501731
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 232
    Cytat:
    1st Boot >> UPP ID: 1120, DCT4
    2nd Boot >>Error

jak nie widzi jak przeciez widzi. procek odpowiada prawidlowo. problem z flashem.
    podlutuj lub wymien
  • REKLAMA
  • #10 2503528
    kebrzyk
    Poziom 11  
    Koledzy ale jest taki problem że nie moge wgrać pm'a bo po kilku sekundach wyskakuje:
    Unable to upload all sections

Co z tym można jeszcze zrobić?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Dodano po 3 [minuty]:

a może ktoś mi podesłać jakiegoś oryginalnego sofcika do 6610? Byłbym bardzo wdzięczny

kebrzyk(_at_)o2.pl
  • #11 2503731
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    ale jesteś uparty napisaliśmy ci ze slawkiem że masz problem z kością flasza nic ci nieda wgrywanie innych wersji softów, pmów itp. Nie wszystko można naprawic tylko i wyłącznie przez komputer musisz użyć hotaira i wygrzać kość flasza lub wymienić
  • #12 2503741
    kebrzyk
    Poziom 11  
    No dobra dobra, nie denerwujcie się :)
    Poprostu nie posiadam hota i chciałem jakoś programowo do niego dotrzeć. No ale nic, podskocze do kumpla i wygrzejemy dziada.

Wielkie dzięki za pomoc
  • #13 2648692
    hauzi
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam ,mam podobny problem tyle ze nie flashowałem fona .Nie włanczał sie , a jak go podpiołem pod tornado to działał około tygodnia,potem znowu padł i nie chciał sie włączć.teraz jak podpiołem pod boxa pojawia sie biały ekran na kilka sekund i gaśnie.Jestem świerzakiem ,tornado mam od niedawna.prosze podajcie mi jakieś instrukcje co mam dalej robić?

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia 6610 po próbie flashowania za pomocą boxa Prodigy clone zawiesił się na 34% z błędem i obecnie jest martwy – box nie wykrywa urządzenia, a próby nawiązania połączenia (local, normal, test) kończą się niepowodzeniem. Próba wymazania PM skutkuje błędem 2nd Boot. Użytkownik próbował również wymoczyć telefon w mieszance spirolku z denatem bez efektu. W dyskusji wskazano, że problemem jest uszkodzona kość flash, którą należy wygrzać (np. hotair) lub wymienić, gdyż programowe metody wgrywania softu czy PM nie przyniosą efektu. Użytkownicy dzielili się plikami PM do modeli 6100, jednak w przypadku 6610 problem jest głębszy i wymaga ingerencji sprzętowej. Telefon może odpowiadać na poziomie procesora, ale flash jest uszkodzony. Jeden z użytkowników zgłosił podobny problem z modelem 6100, który działał chwilowo po podłączeniu do Tornado, ale ostatecznie również przestał się włączać. Zalecane jest użycie sprzętu takiego jak Tornado lub hotair do naprawy kości flash.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA