logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HYUNDAI V770+ - Jak przywrócić ustawienia fabryczne i zresetować monitor?

Lukashh 07 Kwi 2006 14:29 1988 4
REKLAMA
  • #1 2502883
    Lukashh
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Witam !

Mam monitor HYUNDAI V770+ wczoraj kiedy probowalem przywołać menu osd - nic się nie działo - tzn. wciskam przycisk Menu i menu osd nie pokazało się.

Działały jedynie przyciski jasność i kontrast ale też nie pokazywały osd tylko rozjaśniały ekran i ściemniały - czyli przycisk kontrast w góre działał jako rozjaśniacz.

Probowałem następnie wejsc do menu servisowego włączyłem monitor z wcisniętym powerem lecz tez menu osd nie pokazało się.

Wyłączyłem komputer na jakieś 5 minut i ku zdziwieniu osd powróciło :).

Ale temperatury kolorów są takie same - tzn nie ma różnicy pomiędzy 6500 a 9300 i user define.

Wszystko pozostałe wydaje się nie zmienione ale wolalbym wszystko doprowadzić do porządku czyli do stanu fabrycznego.

Czy ma ktoś z Was ustawienia fabryczne menu servisowego do Hyundaia V770+ ?

Ewentualnie jak "zresetować" monitor ;) lub gdzie znaleźć takie ustawienia.
  • REKLAMA
  • #2 2503555
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Masz zresetowaną pamięć.
    Należy ją wymienić, najprawdopodobniej jest coś nie tak z samą kością.
    Będziesz musiał ustawić balans bieli, pozostałe nastawy powinny być OK.
    Tutaj masz wsad:
    HYUNDAI V770+ procek V3.3,
    Załączniki:
    • Hyundai V770+ V3,3 08.zip (1.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2503589
    Lukashh
    Poziom 16  
    Dzieki za pomoc :) .

Akutalnie monitor zachowuje się jak wcześniej i nie ma problemów. Tak jak mowisz zresetowały się ustawienia monitora. Mam nadzieje, że nic nie jest uszkodzone bo wszystko działa jak należy.

Mam pytanie co do samego pliku wsadu - pliku hex. To są ustawienia monitora ? Czy słuzy on do programowania pamięci ?

Musiałbym zanieśc monitor do servisu w celu załadoawnia tego pliku do pamieci czy da się z komputera ? Troche lamerksie pytanie ale wogole sie nie znam na monitorach :cry:

Ile kosztuje taka operacja w servisie ?

Pozdrawiam[/code]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2503599
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Jest to wsad pamięci.
    Należy nim zaprogramować pamięć.
  • #5 2513386
    Lukashh
    Poziom 16  
    Aha :) Tylko takie programowanie pamięci samemu nie zrobie.

Jeszcze mam pytanie - Teraz wszystko chodzi jak po staremu - kolory wyregulowałem w menu servisowym - wyregulowałem balans bieli statyczny i dynamiczny. Zmieniłem na oko kolory w trybach User 6500 i 9300.

Jednak zauwazyłem teraz, że kiedy wyłączam komputer monitor nie przechodzi w stan czuwania - nie pali sie dioda bursztynowa - wyswietla sie na ekranie komunikat No Signal.

Tak samo kiedy komputer przechodzi w stan wstrzymania.

Co to może byc ? Jakieś poważniejsze uszkodzenie czy wystarczy tą pamięc zaprogramowac ?

Sprawdze jeszcze zachowanie monitora pod innym komputerem - moze karta graficzna nawalila ale watpie.
REKLAMA