Chodzi Ci o wprowadzenie/wyprowadzenie dźwięku/video przez USB z PC czy z jakiegoś aparatu cyfrowego albo kamerki?
Zadaj sobie pytanie:
Jaką wersję USB posiadasz ? 2.0 / 1.1 / 1.0?
Czy chcesz konwerter USB przesyłający sygnał "w kierunku PC" czy "w kierunku urządzenia"?
Jeśli chodzi o dźwięk, to są karty firmy Hercules www.hercules.com i Creative www.creative.com pod USB (z firmowych), ale i tak mają wejścia minijack.
A może po prostu szukasz przejściówki do telewizorka LCD? takiego jak tutaj: http://allegro.pl/item96733028_monitor_lcd_8_z_tunerem_tv_rewelacja_od_1zl.html Bo w takim przypadku sprawa jest prosta, kabelek usb ma "5" wyprowadzeń, przy czym na metalowym oplocie kabelka zazwyczaj jest masa (może być połączona z innymi żyłami), a pozostałe 4 przewody, w zależności od tego jakiej firmy telewizorek, to Audio IN/OUT (L/R lub mono) oraz Composite Video IN/OUT i czasem (SVHS). Kombinacji nie jest wiele, więc można albo mierniczkiem sprawdzić albo metodą "chybił trafił" jeśli się ma dość odwagi
Zawsze możesz zapytać kogoś na Allegro, kto sprzedaje czy nie mógł by miernikiem sprawdzić wyprowadzeń istniejącego kabelka.
mam wersje usb 2.0 i potrzebuje to do kamerki która jest dość stara i ma wyjścia właśnie na 2 chinche, a chciałem nagrać film z niej na dvd oraz na dysk twardy a potem go przerobić jeśeli miałby ktoś jakieś pomysły inne niż ten kabel i karta tv, która nie wchodzi w gre to prosze o odpowiedzi...pozdrawiam
Nie chce nikomu robić gratisowej reklamy, więc nie chcę podawać linków do konkretnych aukcji.
Jest kilka ciekawych aukcji z takimi kartami zarówno pod USB jak i inne interfejsy. Jak masz chwilkę to poczytaj opisy. Zależy ile PLN chcesz przeznaczyć na ten cel. Staraj się wybierać produkt znanej firmy/producenta.
Za około 150-300 zł powinieneś znaleźć coś odpowiedniego.