logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Z chinch na USB? Czy da się zrobić taką przejściówkę?

Mato3 07 Kwi 2006 14:32 23994 4
REKLAMA
  • #1 2502896
    Mato3
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Witam mam pytanie czy można by było zrobić przejściówke z 2 chinchów(takich jak np. do podłączenia dvd z tv audio video) na usb??
  • REKLAMA
  • #2 2503088
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Jakiemu celowi miało by to służyć ?
  • REKLAMA
  • #3 2503120
    Mr. CEWKA
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Chodzi Ci o wprowadzenie/wyprowadzenie dźwięku/video przez USB z PC czy z jakiegoś aparatu cyfrowego albo kamerki?

Zadaj sobie pytanie:

Jaką wersję USB posiadasz ? 2.0 / 1.1 / 1.0?
    Czy chcesz konwerter USB przesyłający sygnał "w kierunku PC" czy "w kierunku urządzenia"?

Jeśli chodzi o dźwięk, to są karty firmy Hercules www.hercules.com i Creative www.creative.com pod USB (z firmowych), ale i tak mają wejścia minijack.

Jeśli Video, to np. Pinnacle www.pinnaclesys.com albo Avermedia http://www.aver.com/, lub podobne.

Są też tanie "chińskie" odpowiedniki "no name".

A może po prostu szukasz przejściówki do telewizorka LCD? takiego jak tutaj: http://allegro.pl/item96733028_monitor_lcd_8_z_tunerem_tv_rewelacja_od_1zl.html
    Bo w takim przypadku sprawa jest prosta, kabelek usb ma "5" wyprowadzeń, przy czym na metalowym oplocie kabelka zazwyczaj jest masa (może być połączona z innymi żyłami), a pozostałe 4 przewody, w zależności od tego jakiej firmy telewizorek, to Audio IN/OUT (L/R lub mono) oraz Composite Video IN/OUT i czasem (SVHS). Kombinacji nie jest wiele, więc można albo mierniczkiem sprawdzić albo metodą "chybił trafił" jeśli się ma dość odwagi ;)

Zawsze możesz zapytać kogoś na Allegro, kto sprzedaje czy nie mógł by miernikiem sprawdzić wyprowadzeń istniejącego kabelka.

Mam nadzieję, że pomogłem :P
  • REKLAMA
  • #4 2504092
    Mato3
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    mam wersje usb 2.0 i potrzebuje to do kamerki która jest dość stara i ma wyjścia właśnie na 2 chinche, a chciałem nagrać film z niej na dvd oraz na dysk twardy a potem go przerobić jeśeli miałby ktoś jakieś pomysły inne niż ten kabel i karta tv, która nie wchodzi w gre to prosze o odpowiedzi...pozdrawiam
  • #5 2506147
    Mr. CEWKA
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Możesz się rozejżeć tutaj:
    http://allegro.pl/4368_karty_analogowe.html

Nie chce nikomu robić gratisowej reklamy, więc nie chcę podawać linków do konkretnych aukcji.

Jest kilka ciekawych aukcji z takimi kartami zarówno pod USB jak i inne interfejsy. Jak masz chwilkę to poczytaj opisy. Zależy ile PLN chcesz przeznaczyć na ten cel. Staraj się wybierać produkt znanej firmy/producenta.

Za około 150-300 zł powinieneś znaleźć coś odpowiedniego.

- Mr. Cewka
REKLAMA