logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobra klawiatura. Powinna być ciężka i głośna. Gdzie taką kupię?

Taenia_Saginata 07 Kwi 2006 20:34 1670 5
REKLAMA
  • #1 2504075
    Taenia_Saginata
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    Niedawno znowu wymienilem klawiature. Niestety znowu jest to tandetny lekki plastik ktory sie raz dwa rozleci. Pomyslalem ze warto by bylo kupic jakas porzadna klawiature. Mialem taka w 96 roku. Byla ciezka, twarda, halasliwa i mozna by nia z latwoscia zabic czlowieka. Teraz niestety sa one trudnodostepne. Kupilbym IBMa Model M, ale widzialem je tylko na amerykanskich stronach po 50-100$. Na allegro mam problem ze znalezieniem podobnej klawiatury. Czy ktos wie gdzie moge szukac tego typu klawiatury? Musi byc ciezka i miec halasliwe klawisze ze sprezynkami. Klawisze ctrl, alt itp. nie moga byc wypukle. Najlepiej zeby byla produkcji IBM. Nie moze miec oczywiscie zadnych wymyslnych funkcji typu wyswietlacze, odbieranie poczty itp. Nikt takich raczej w polsce nie produkuje. A na kupno klawiatury za 400zl z USA mnie narazie nie stac. Wiem ze niektorzy czasem takie wyrzucaja i kupuja zamiast nich plaskie tracery, wiec moze ktos ma taka na strychu albo wie gdzie taka zdobyc.
  • REKLAMA
  • #2 2507900
    Wizard_gp
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Witam,

Hmm.. ciężki przypadek, ja bym proponował używać klawiaturę zgodnie z przeznaczeniem, czyli do pisania, a nie do jak to ująłeś "zabijania ludzi" :D Osobiście posiadam kawiaturę Tracera od około roku i nie miałem z nią żadnych problemów. Proponuje poszukać w jakichś komisach komputerowych albo na "szrotach". Ja miałem taką IBM'a w piwnicy ale nie wiem czy sie jej gdzieś nie pozbyłem. Poszukam jej jak znajdę chwilkę czasu.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2509967
    msthhk
    Poziom 29  
    Ocena: 46
    czy powaznie mowisz o zakupie tego modelu M? akurat posiadam taka klawiature, odstapilbym w rozsadnej cenie :)

EDIT:
    specjalnie zdjalem ja ze strychu, pozegnalem sie z nia wieki temu. tez jestem amatorem klasycznych klawiatur, pisze ten tekst z klawiaturki z napisem optimus zrobionej gdzies w chinach. model ciezko okreslic, sluzy mi dzielnie od '98. IBM ktory posiadam jest z '95 roku i chyba sie pospieszylem z nazwaniem jej modelem M - nigdzie z tylu nie ma napisu 'model M'. wyglada niemal identycznie jak ta: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/57/ModelM.jpg/800px-ModelM.jpg
    Rozni sie tym, ze napis IBM jest w mojej niebieski.
    EDIT2:
    co do zabicia czlowieka ta klawiatura - bez problemu. ciezka cholera. zrobiona w UK, przez lexmarka.
  • REKLAMA
  • #4 2510134
    Zumo
    Poziom 21  
    Ocena: 21
    Witam
    Ja mam starą klawiaturę ale działa mi już około 6 LAT i jest "za przeproszeniem" zasyfiona ale działa dobrze najczęściej wymieniam myszki mam już chyba 2 lub 3 ale optyczną.
    Popatrzyłem na napis z tyłu "BTC - made in china" wygląda na porządną firmę bo jak 6 lat to dużo.
    Pozdrawiam
    P.S. Komputer używany więc klawa może mieć więcej lat.
  • REKLAMA
  • #5 2523818
    artide2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    ja polecam klawiature LOGITECH PRO INTERNET KEYBORD
    solida,trwala i fajna;]
  • #6 2524219
    Taenia_Saginata
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    artide2 napisał:
    ja polecam klawiature LOGITECH PRO INTERNET KEYBORD
    solida,trwala i fajna;]

Czytales pierwszy post? Ta klawiatura pewnie jest za lekka i za malo solidna, ma rozne dziwne klawisze multimedialne a klawisze sie wciskaja zbyt latwo i nie halasuja.
REKLAMA