logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clarion DXZ838RMP - błąd 6, nie odtwarza płyt, jaki typ lasera?

wecia91 07 Kwi 2006 21:02 3493 6
REKLAMA
  • #1 2504180
    wecia91
    Poziom 18  
    Ocena: 228
    Witam wszystkich mam clarionka i nie gra płyta czyściłem laser regulowałem i po włożeniu płyty pokręci nią i wyskakuje error 6 czy to laser ? i jaki jest typ tego laserka ponieważ nic na nim nie pisze może mi ktoś pomoże z góry dzięki pozdrawiam.....
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2962660
    aromir
    Poziom 1  
    Mam identyczny problem w tym modelu. Najpierw w czasie odtwarzania pojawił się Error 3. A teraz nawet nie obraca się płyta i odtwarzacz CD wogóle nie daje znaku życia. Wyświetla teraz Error 6. Wyjąłem mechanicznie płytę ze środka, ale już nie potrafi żadnej wziąść. Clarion Umarł. CZy udało się Panu go naprawić?
  • REKLAMA
  • #5 3731942
    minime
    Poziom 11  
    witam mam takie same radyjko i ten sam problem...
    dalem do elektronika i tez nic nie zdzialal.... powiedzial ze bez schematu nie da rady nic zrobic. ma moze ktos taki schemat?? to bedzie wiadomo czy to laser czy moze cos innego. a gdzie mozna dostac ewentualnie laser??
  • REKLAMA
  • #7 6831708
    Mac!
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Hej koledzy,
    niedawno dostałem takie radyjko (DXZ838RMP). Też wyskakuje mi error 6 jednak umnie popsuty jest mechanizm ładowania płyty - gdy osadziłem płytę audio "ręcznie" (rozbierając odbiornik) to sprzęt ją widział i grało :-) Problem tkwi w tym że nie mogę włożyć płyty inaczej niż rozbierając radyjko ;-) tam są jakieś zęby przez które nie moge przepchnac plytki ;-) wyjac tez nie moge.

Wogole przy opuszczaniu widny w trybie cd cos stuka i puka tak jakby sie zacielo albo wylecialo z zawiasow.

Slyszal ktos o takim problemie? czy naprawa sie wogole oplaca?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z odtwarzaczem Clarion DXZ838RMP, który wyświetla błąd 6 i nie odtwarza płyt CD. Objawy to brak obrotu płyty lub jej mechaniczne blokowanie, a także wcześniejsze pojawianie się błędu 3. Próby czyszczenia i regulacji lasera nie przyniosły efektu. Koszt nowego lasera to około 180 zł, co zniechęca do wymiany. Jeden z użytkowników potwierdził, że wymiana lasera rozwiązała problem. Inny zgłasza uszkodzenie mechanizmu ładowania płyty, który blokuje prawidłowe włożenie i wyjęcie nośnika, powodując stukanie i zacinanie się mechanizmu. Brak schematów serwisowych utrudnia diagnozę i naprawę. Poszukiwane są informacje o typie lasera oraz dostępności części zamiennych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA