logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

2 kamery do jednego wejścia video karty telewizyjnej jak ?

K2 25 Maj 2003 01:27 2333 2
  • #1 225800
    K2
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Chciałbym precyzyjnie położyć na płytce PCB małe komponenty(bardzo małe) .Nie mogę obserwować powiększonego elementu bezpośrednio nad nim gdyż przeszkadza mi w tym głowica maszyny która ten element kładzie więc oś obiektywu kamery musi być ustawiona pod kątem w stosunku do osi głowicy która porusza się w pionie.W przypadku małych elementów np.1206 jest to jeszcze do zaakceptowania .Problem zaczyna się przy pozycjonowaniu np.QFP64 musze ten element widzieć z 2 stron JEDNOCZEŚNIE !! i split z 2 kamer na ekranie.Można włożyć do kompa 2 karty telewizyjne PCI ale wiem z doświadczenia że najgorszą rzeczą dla PC jest właśnie KartaTV a już dwie jednocześnie w PC to chyba przesada( problemy z przerwaniami ,adresami).Również 2 monitory odpadają w moim przypadku .Są w handlu klucze przepinające kamery ale jaki soft do tego .
  • #2 232194
    andrzej 29
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Robiłem coś takiego na przekaźniku.Sygnał wyście VIDEO dajesz na styk wspólny przekażnika ,sygnały z kamer podłączasz odpowiednio do styku NC i NO . W efekcie po włączeniu komputera będziesz miał zawsze sygnał jednej z kamer,a po podani napięcia na przekaźnik przełączysz na drugą kamerę
  • #3 258354
    juliusnemo
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    jeśli chodzi o przesyłanie kilku obrazów wideo to do tego są multipleksery które pozwalają podłączyć od 4 do 16 kamer lub zwykły dzielnik obrazu do 4 kamer jednocześnie będziesz miał cztery obrazy lub dwa lub jeden
    jeśli więcej możliwości chcesz to multiplekser on ma dużo wejść i powiększenie cyfrowe oraz dużo innych możliwości i naogół posiada wejście komunikacji z komputerem .
    philipscsi.com
    ultrak.pl
REKLAMA