logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podział WIFI. AP Ovislink 1120 z systemem APRRO, karty D-linka.

_nicko 08 Kwi 2006 20:32 1041 4
REKLAMA
  • #1 2507099
    _nicko
    Poziom 11  
    Cześć. Mam Ap Ovislink 1120 z systemem APRRO i kilkoma klientami z kartami D-link. Jeden z tych klientów chce teraz podłączyć drugi komputer. Kupiłem AP Ovislink 5460 i ustawiłem go jako klient, a do portów lan podłączyłem komputery, problem polegał na tym że tylko na jednym komputerze był internet. Na 1120 mam włączoną filtrację po mac adresach,mam również serwer na linuxie, tam jest również włączona filtracja. Pomimo długich prób nie udało mi się uruchomić internetu na dwóch komputerach. Mam pytanie może ktoś poleciłby innego Ap jako klient. Ma ktoś może gotową konfigurację takiego łącza. A może jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie tego problemu. Dzięki za porady.
  • REKLAMA
  • #2 2509021
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Jak masz filtracje mac to zapewne dopisales obie karty ?, nie wiem czy ten ap maskuje mac ale tak czy owak wszystko da sie ustawic, u mnie jako APC mam 900 dlinka przepuszczaja mac kart nie ma zadnych z nimi problemow, u ciebie tez da sie ale nie opisales nic adresacji itd moze blad masz na serwie, posprawdzaj pingami najpier polaczenie a internet druga sprawa
  • REKLAMA
  • #3 2509196
    _nicko
    Poziom 11  
    Pingi dochodzą z obu komputerów do serwera, ale pingi np do serwera onetu dochodzą tylko z jednego komputera.
  • REKLAMA
  • #4 2510696
    b0dzi0
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    wg mnie masz właczony TTL (w konfiguracji serwera zapewne). Być może źle masz dopisaną kartę sieciową do serwera (temu masz problem z puszczeniem pingu z jednego kompa do serwera). Podaj na jakim Linuxie masz postawiony system (jaki firewall itd)
  • #5 2511314
    _nicko
    Poziom 11  
    System jest postawiony na debianie.
REKLAMA