logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skąd wiadomo gdzie pierwsza noga układu scalonego ?

tomasj41 09 Kwi 2006 11:18 2739 4
REKLAMA
  • #1 2508484
    tomasj41
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    mam pytanie czy może mi ktoś wytłumaczyć jak i poczym się poznaje pierwszą nóżke układu scalonego i jak się liczy następne bardzo bym prosił o wytłumaczenie na rysunku lub gdzie mogę sie tego dowiedzieć
  • REKLAMA
  • #2 2508529
    jaglarz
    Poziom 23  
    Ocena: 47
    Litości!!! Znowu?? :D :D

Widok na układ położony na stole (obudowa do góry, nóżki na dół).

Czasami przy pierwszej końcówce jest wgłębienie w kształcie kropki.

Marek Jaglarz
    Załączniki:
    • Skąd wiadomo gdzie pierwsza noga układu scalonego ? numeracja.gif (1.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2508551
    karlos79
    Poziom 33  
    Ocena: 76
    Witam
    Pragne zaznaczyć że dla kostek SMD dwurzędowych, zasada jest dokładnie taka sama.
    Jeśli jest problem w identyfikacji numeracji wyprowadzeń, to polecam note aplikacyjną danej kości
    www.elenota.pl
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2508554
    Preskaler
    Poziom 40  
    Ocena: 1049
    Na każdym scalaku jest z jednej strony taki znacznik i jeśli poatrzymu od góry tego scalaka to nóżki zaczynamy liczyć od dołu z lewej. Jadziemy do końca i przechchodzimy na górę od prawej. kończymy na górze z lewej. Jeśli patrzymy na scalak od dołu (tak jak wlutowany jest w płytkę) to liczymy tak jak wszystko w naszym systemie (prawie). Od górnej lewej
    tylko po przejechaniu do prawej, schodzimy do drugiego rzędu i liczymy od prawej do lewej.
    Załączniki:
    • Skąd wiadomo gdzie pierwsza noga układu scalonego ? Scalak.JPG (6.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2508621
    tomasj41
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    dzięki chłopaki oto właśnie mi chodzi moja tępa głowa tego nie wiedziała
REKLAMA