logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-7060R - panel świeci, brak reakcji na przyciski, kod nie działa

Jurgen40 10 Kwi 2006 09:42 2139 8
REKLAMA
  • #1 2511784
    Jurgen40
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Po odłączeniu napięcia panel otwiera się i świecą niektóre segmenty wyświetlacza . Niestety , nie da się go załączyć . Mam kod do niego , nie wiem czy trzeba czekać jakiś czas po podaniu napięcia , aby żądał kodu ? Nie reaguje na żadne przyciski .
  • REKLAMA
  • #2 2512681
    marek srem
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    A SPRAWDZILES TASME LACZACA PANEL Z RADIEM??? Z TWOJEGO OPISU WYNIKA TAK JAK ONA BY BYLA USZKODZONA
  • REKLAMA
  • #3 2675218
    miruss
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    witam, pytanie do Jurgen40, i co dalej z tym radiem sprawdziles co jest nie tak, mam podobny problem, tzn kupilem radio podlaczylem wszytko bylo ok, przy wyciaganiu z kieszeni(chcialem sobie je lepiej ulozyc) i ukladaniu tej sterty klabli chyba musialem cos uszkodzic bo po podlaczeniu i przekreceniu kluczyka radio wlacza sie oczywiscie skasowana cala pamiec slysze ze gra ale nie reaguje na zadne przyciski na panelu,
  • #4 2675876
    piotr
    Poziom 23  
    Ocena: 24
    miruss napisał:
    witam, pytanie do Jurgen40, i co dalej z tym radiem sprawdziles co jest nie tak, mam podobny problem, tzn kupilem radio podlaczylem wszytko bylo ok, przy wyciaganiu z kieszeni(chcialem sobie je lepiej ulozyc) i ukladaniu tej sterty klabli chyba musialem cos uszkodzic bo po podlaczeniu i przekreceniu kluczyka radio wlacza sie oczywiscie skasowana cala pamiec slysze ze gra ale nie reaguje na zadne przyciski na panelu,

zobacz juz sobie sam odp. musiales wcisnac jakis przycisk na panelu i masz zwarty.
    dlatego nie mozesz nic zrobic na panelu
  • REKLAMA
  • #5 2679585
    miruss
    Poziom 12  
    no nie stety nie PIOTR, radio odnioslem do naprawy i okazalo sie ze jednak tasma uszkodzona,
    pzdr
  • #7 2681568
    miruss
    Poziom 12  
    a teraz pytanie, czy bede w stanie ja sam wymienic, z tego co sie orientuje toi niema tam zadnego lutowania bo jest wpinana z dwoch stron ale martwi mnie panel, bo wszystkie srobki sa schowane pod "okleina" ktora jest na calej szerokosci panela no i jeszcze tam jest ten guzik do obracania go gdy jest wylaczone radio. 50 zl za wymiane w warsztacie to sporo.
  • REKLAMA
  • #8 2681731
    piotr
    Poziom 23  
    Ocena: 24
    50zł to chyba nie jest wielka kwota żeby mieć profesjonalnie wymieniona taśmę. Gdybym nie naprawiał też bym zaniósł :D.
    Mozna samemu wymieniac , ale zawsze jest ryzyko naderwanie taśmy, a taka tasma moze troszeczkę kosztowac.
    proponuje serwis...
    pozdrawiam
  • #9 2682223
    miruss
    Poziom 12  
    no tak tylko to jest 50 + tasma, czyli jakies 30 zl radio tez nie bylo tanie choc nie jest juz nowe i jakies super dobre a dzialalo u mni edoslownie półgodziny.
    korci mnie bo wiem ze niema tam zadnego lutowania kwestia rozebrania panela i przodu radia. zobacze i napisze jaki efekt.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z radiem samochodowym Kenwood KDC-7060R, którego panel świeci, ale nie reaguje na przyciski, a podany kod zabezpieczający nie działa. Po odłączeniu zasilania panel otwiera się i wyświetla niektóre segmenty, jednak radio nie uruchamia się i nie prosi o kod. W dyskusji zasugerowano, że przyczyną może być uszkodzona taśma łącząca panel z radiem, co potwierdziła diagnoza serwisowa. Wymiana taśmy jest możliwa samodzielnie, gdyż jest ona wpinana bez lutowania, jednak istnieje ryzyko uszkodzenia taśmy podczas demontażu. Koszt profesjonalnej wymiany w serwisie to około 50 zł plus koszt taśmy (około 30 zł). Użytkownik rozważa samodzielną naprawę ze względu na cenę i ukryte śrubki pod okleiną panelu oraz obecność mechanizmu obrotowego panelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA