logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mitsubishi Trium Mars - ładuje się, ale nie włącza. Jak naprawić?

jimmy1976 13 Kwi 2006 12:18 1157 4
REKLAMA
  • #1 2523050
    jimmy1976
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    MAM problemik z telefonem ładuje sie ale nie odpala i nie wiem co z tym fantem począć, telefonik należy do mojej ciotki i niestety przywiazała sie do niego! Interesował by mnie jakiś schemacik albo serwisówka i jakieś wskazówki co do naprawy tego telefonu
  • REKLAMA
  • #2 2523145
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Wydaje mi się że w tym wypadku serwisówka nie będzie potrzebna :D
    Sprawdź sobie przede wszystkim klawiaturę.... skoro leci sobie ładowanie to na 99% jest jej wina. Zdejm sobie panel i zewrzyj czymś na dłużej styki. Pamiętaj że czerwona słuchawka jest podzielona i za włączanie odpowiada niższy styk.
  • REKLAMA
  • #3 2523152
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2523609
    jimmy1976
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    próbowałem zwierać styki i nic z tego nie wychodzi tel milczy jak zaklęty ale zauważyłem jakiś dziwny lut i poodrywane sa 2 czy trzy diody swiecace spod klawiatury serwisówke potrzebuje do prześledzenia trasy zasilania a tak pozatym to klawiatura działa bo spr na innym dobrym telefoniku

Dodano po 4 [minuty]:

Z tego co mi sie wydaje to tel jest po upadku i coś wnim umarło tylko co ?

Dodano po 2 [minuty]:

Baterja ładuje sie aż zapala sie zielona kontrolka a telefonik nie odpala

Dodano po 1 [minuty]:

A i jak pougniada sie delikatnie telefonik bateria rozładowóje sie i zapala sie czerwona dioda

Dodano po 1 [minuty]:

styki od bateri do płyty przylutowałem w celu poszukiwań usterki w obodzie
  • #5 2523657
    Clico Fantastico
    Poziom 11  
    jimmy1976 napisał:
    MAM problemik z telefonem ładuje sie ale nie odpala i nie wiem co z tym fantem począć, telefonik należy do mojej ciotki i niestety przywiazała sie do niego! Interesował by mnie jakiś schemacik albo serwisówka i jakieś wskazówki co do naprawy tego telefonu

Hej,

Wstawiam serwisówkę, o którą mnie prosiłeś mailem. Mam też jakąś drugą serwisówkę dotyczącą Marsa, też wstawiam.

Pozdrawiam
    Kuba
    Załączniki:
    • m5_mars_level_2_service_manual.zip (1.3 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • m5_mars_schematics.rar (766.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA