logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A70 – która wersja SWUP (np. v32) zawiera język polski (lang PL)?

wasylwek 13 Kwi 2006 17:34 1786 9
REKLAMA
  • #1 2524026
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    Który swup ma lang PL w tym telefonie? Wersja 32 , na oficjalnej stronie jest coś z paczką 1 to nie ma na 100% pl , i cos z paczką 4 wgrałem to 4 ale chyba tez nie ma pl :cry:. Interesuje mnie tylko swup i wysoka wersja bo jak podejde jokerem to bedę musiał ciać a jednego już tak ubiłem . Chociaz polski bym zrobił to juz cos bym sie do przodu posunał.
    P.S. nie chce linków do mobile i pass elibom bo mi sie jeszcze nie udało stamtąd nigdy nic zassać .
    dziękowali :D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2524071
    wasylwek
    A skąd ją ? szukam wer 32 lang 3 lub 91 tak dla jasności.:D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 2525032
    wasylwek
    Spasiba malcziki :D:D:D
    Teraz będę już miał swupki w swoim wątku i w razie draki zawsze odkopię.
    Pozostaje dylemat brać lupę i ciąć dziada czy nie brać lupy i pożyć bezstresowo?
    Że już nie będę śmiecił wątkami robiłem K700 HWK był CID 36 jak zwykle HWK go "przepolakował" ale powstał problem błąd konfiguracji.
    Odpaliłem cruisera( to mój 1 powazny raz z nim i SE) wgrałem mu 2 pliki te które mam z suportu , ale lipka była bo dalej miałem problem z tym komunikatem.
    Dopiero Zulusek i jego SEMC opcja "ptaszka" w "Complete phone after flasch" zbudziła mi tego eryka . Gdzie robie błąd w cruiserze? Wybaczcie ale nie rozgryzłem go jeszcze mimo ,że jest w "polskiej mowie". Uzywam wersji 9.21 i mimo wielu chęci nie znalazłem opcji w stylu kompletuj ,zakończ , finalizuj albo cos takiego. Za sugestie będę bardzo wdzieczny.
  • #9 2525076
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Zanim kupiłem martecha przeciołem wiele siemensów i żadnego nie uwaliłem, ale nie dawno trafił mi się a 51 z którym nie miałem komunikacji pod martechem, a więc nozyk do tapet i dawaj go, chyba zjadła mnie rutyna i ciachnołem za głeboko, klient dostał nowego z gabloty a tego nieszczęśnika znajomy mi zrobił bo ja jestem słaby odnośnie HW i robił mi tez A70 po złym cięciu. Więc nozyk w łapkę i do boju ;)
    No i moze czas zacząć odkładac na martecha (naprawdę rewlacyjny sprzet, a w obsłudze prostszy od kalkulatora do noki ;)
    pozdr
  • #10 2525552
    wasylwek
    Udało sie ! Mistrz skalpela sie ze mnie robi :D Tak na przyszłość dla potomnych... tę scieżkę w A70 nalezy delikatnie dosłownie "musnąć" ostrym nożykiem i lepiej podłączyc kilka razy do boxa i sprawdzać niz "przedobrzyć" i zajechać za głęboko.
    Wszystkim dziekuje za pomoc.
    Jakby sie komuś jeszcze chciało powiedziec cos na temat tego cruisera to będę wdzięczny.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat wersji oprogramowania SWUP dla telefonu Siemens A70 zawierającej język polski (lang PL). Użytkownicy wskazali, że polski język jest obecny w paczce 03 oraz w wersjach SWUP 3 lub 91. Podano linki do źródeł z firmware, m.in. allsiemens.com, siemensmania.cz oraz dreamgsm.home.pl, gdzie można znaleźć odpowiednie pliki SWUP. Poruszono również problem z używaniem narzędzia Cruiser do flashowania, gdzie brakowało opcji finalizacji procesu, co powodowało błąd konfiguracji. Wskazano, że opcja "Complete phone after flash" w SEMC rozwiązuje ten problem. Wątek zawiera także dyskusję o ryzyku uszkodzenia telefonu podczas cięcia ścieżek (tzw. "cięcie nożykiem") w celu odblokowania, z zaleceniem ostrożności i wielokrotnego podłączania do boxa. Wspomniano o narzędziu MarTech jako bardziej bezpiecznym i prostszym w obsłudze do serwisowania telefonów Siemens.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA