logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Robotstudio. Szukam czegoś na temat robotów abb. Materiały szkoleniowe.

eseq 14 Kwi 2006 19:33 3006 4
REKLAMA
  • #1 2528378
    eseq
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    szukam czegoś na temat robotów abb, a mianowicie programowania w robotstudio. ma ktos może jakies materiały szkoleniowe? z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 2551482
    jester_w
    Poziom 12  
    jesli mam byc szczery to programowanie offlinowe to jest kiepska sprawa jak dla mnie, tzn. trza miec troche pojecia w progamowaniu online :) zeby sie za offline brac. Ale to tylko moje doswiadczenia.
    Daj maila to ci podesle cos o ABB. Czemu akurat ABB?
  • REKLAMA
  • #3 2551765
    eseq
    Poziom 11  
    moj email to eseq(_at_)op.pl . Doświadczenie z ABB niewielkie mam, ale chciałem spróbować programowac offline w robotstudio wzorując sie na projekcie CAD. Oprocz tego programuje jeszcze roboty KAWASAKI
  • REKLAMA
  • #4 2553370
    jester_w
    Poziom 12  
    KAWAŁSRAKI ;) bawilem sie jakim ale powazna praca to tego nazwac nie mozna :). Jesli mam byc szczery to narazie polecalbym Ci trzymac sie online, a jak juz nalapiesz duzo wiedzy to wtedy siadz do offlinowego programowania. Robotstudio dawno nie uzywalem ale do offline'a moze lepiej jednak ROBCAD albo IGRIP ?
  • #5 2553680
    eseq
    Poziom 11  
    nie słyszałem o tych programach. Kawasaki ma dośc ograniczone możliwosci programowania, ale jest bardziej zwrotny od modeli IRB 2400 i 4400 robotów ABB :)
REKLAMA