logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka w Sagem X1Twin za pomocą kabla USB i Sagem Code Reader?

stieg 15 Kwi 2006 22:23 990 6
REKLAMA
  • #1 2532591
    stieg
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Witam
    Chciałem się dowiedzieć czy da się ściągnąć simlocka w tym telefonie mając zwykły kabelek do podłączenia do komórki (mam taki na usb) i np. mając sam program sagem code reader ?

Czy musze mieć jeszcze jakieś urządzenia ?
  • REKLAMA
  • #2 2532621
    Quasarek
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Nie mozna sciagnac locka z tego telefonu tym kabelkiem .Musisz miec do tego boxa i plytke TP.

Dodano po 49 [sekundy]:

Dodam ze kalkulatora tez do nich nie ma.I jedyny kod jak wejdzie to ten wlasnie zczytany przez boxa;-)
  • REKLAMA
  • #3 2532649
    stieg
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    ile mnie będzie kosztowało zdjęcie takiego simlocka- pytam bo niewiem czy się w takim razie wogóle opłaca
  • REKLAMA
  • #4 2532657
    Quasarek
    Poziom 17  
    Napewno nie wiecej jak 20zl.
  • REKLAMA
  • #5 2532756
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Quasarek napisał:
    Napewno nie wiecej jak 20zl.

Ja za to i 40zł biore... coś ceny podupadają widze ;)
  • #6 2532789
    Quasarek
    Poziom 17  
    @cinekk jak Ci konkurencja siedzi na du** to trzeba troszke zejsc zeby z rynku nie wyskoczyc.Szczegolnie ze siedze na takim zadupiu gdzie koles potrafi dymac na pieche 2km za 5zl taniej:(
  • #7 2532798
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    No właśnie co z tymi cenami ja sagemów poniżej 30zł nie robię, wogóle to 25zł. za locka to jest minimum. Panowie nie róbmy sobie nawzajem konkurencji bo do niczego dobrego to nie doprowadzi.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Nie można zdjąć simlocka z telefonu Sagem X1Twin używając jedynie standardowego kabla USB i programu Sagem Code Reader. Do odblokowania konieczne jest posiadanie specjalistycznego urządzenia typu box oraz odpowiedniej płytki TP, które umożliwiają odczyt i wprowadzenie kodu simlocka. Kalkulator kodów do tego modelu nie jest dostępny, a jedyny skuteczny sposób to użycie boxa. Koszt zdjęcia simlocka waha się między 20 a 40 zł, przy czym niektórzy serwisanci ustalają minimalną cenę na poziomie 25-30 zł, aby uniknąć niezdrowej konkurencji na rynku usług serwisowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA