logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V300 - sporo wykasowanych plików. Archiwum SMS pełne.

pietia86 15 Kwi 2006 23:34 1643 10
REKLAMA
  • #1 2532926
    pietia86
    Poziom 26  
    Ocena: 91
    Witam

Mam mały problem z tym właśnie telefonikiem. Chodzi mi o to że zanim go dostałem ktoś majstrował przy jego oprogramowaniu. Gość wykasował z tego telefonu programem P2k Tools sporo potrzebnych plików , namieszał w sofcie.

I tutaj zaczynają sie przeciwności losu, chciałbym między innymi mieć dostęp do archiwum sms, a nie mogę z poziomu telefonu, dopiero P2k Tool widzi wiadomości w archiwum. Po drugie w tym właśnie nieszczęsnym archiwum jest już zapisane ponad 500 smsów których nie jestem w stanie wyrzucić przez co po kilkunastu smsach w skrzynce odbiorczej nie mam miejsca.

Jeśli chodzi o wyszukiwanie podobnych tematów w portalu to w nie wiem jak z nimi bo z niewiadomego powodu wyszukiwarka Elektrody mi nie działa - pokazują się jakieś błędy.

Gdyby ktoś wiedział jak pomóc byłbym baaardzo wdzięczny bo telefon już zaczyna mi ostro działać na nerwy.
    Pozdrawiam i życzę wesołych świąt :D
  • REKLAMA
  • #2 2533893
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Wgraj do telefonu nowego flexa,bedziesz mial wtedy wszystkie pliki i wtedy mozesz sobie dokonywac ustawien jakie ci pasuja.Aby wyczyscic skrzynke sms zrob z poziomu telefonu restyj wszystko jesli nie pomoze wyczysc wszystko funkcje sa w ustawiniach ustawienia poczatkowe.
  • REKLAMA
  • #3 2534004
    pietia86
    Poziom 26  
    Próbowałem wgrać nowego flexa. Ściągnąłem z netu oryginalnego. Za każdym razem jak go próbuje wgrać to przy 94 % pokazuje sie błąd i nie wgrywa się do końca.
    Chodziło Ci o reset telefonu przez "przywróć ustawienia początkowe" ?
  • #4 2534015
    john1234
    Poziom 21  
    w menu ustawienia>ustawienia poczatkowe na koncu jest funkcja wyczysc wszystko i resteuj wszystko byc moze ze w twoim telefonie jest przywroc ustawienia poczatkowe w chwili obecnej nie pamietam jak to bylo w v300 choc posiadam taki telefon lecz mam flexa od v3.Nie wiem czym to wgrywasz ale uzyj radiocoma wczesniej zrob sobie bacupa.
  • #5 2535516
    pietia86
    Poziom 26  
    Zrobiłem jak radziłeś. Wziąłem "usuń wszystko" i "resetuj wszystko" smsy zostały nadal w archiwum.
    Masz jakieś inne pomysły , albo znasz jakiś program oprócz P2k Tools którym mozna by je wywalić ?
    Nie wiem jak to jest z dzwonkami MP3 w tym telefonie. Na stronce pisze że je ma , a jak wgram jakiś plik do telefonu i ustawie na dzwonek to nie bardzo chce działąć.
  • REKLAMA
  • #6 2538473
    john1234
    Poziom 21  
    Nie wiem jaki soft posiadaszw telefonie ale proponuje wgrac ci nowe oprogramowanie jakiegos monstera jaw swojej v 300 posiadam soft TRIPLETS G.OB.09.72R z flexem od v3 i calkiem dobrze sie to spisuje.Co do mp3 to je posiada tylko musisz jej wgrac programem Mobile Phone Tools aby mozna je bylo ustawic jako dzwonek,po wgraniu np.P2ktools do plikow audio bedziesz je mogl tylko odsluchac.Mozesz sprobowac programu p2kman aby usuac sms zbedne ale nie powiem ci w ktorym sa dokladnie pliku.
  • #7 2541682
    Mrider
    Poziom 12  
    pietia86 napisał:
    Próbowałem wgrać nowego flexa. Ściągnąłem z netu oryginalnego. Za każdym razem jak go próbuje wgrać to przy 94 % pokazuje sie błąd i nie wgrywa się do końca.
    Chodziło Ci o reset telefonu przez "przywróć ustawienia początkowe" ?

Wgraj flexa Radiocomm'em z zaznaczoną opcją "ignore all failures" i wszystko będzie działać.
  • #8 2557808
    pietia86
    Poziom 26  
    Na początek to sory że sie tak długo nie odzywałem,ale jakoś nie mam czasu ostatnio wogule....

do John1234
    Z dzwonkami sprawa jest już załatwiona, wgrywam przez MPT i działają. Co do oprogramowania to też wgrałem nowe, myślałem że to rozwiąże jakoś problem tych smsów w archiwum,ale się przeliczyłem, nie da się tego za nic usunąć. Próbowałem różnych programów, ale jedynie w P2k Tool jest opcja przeglądania smsów i ewentualnie ich usuwania - ale on sobie z tym nie radzi, nie wywala smsów z archiwum. Inne programy widza tylko pliki na telefonie, nie ma nimi dostępu do smsów. Masz jakieś pomysły jeszcze ??

do Mrider
    Nie chodzi mi o to żeby nie "widzieć" błędów tylko żeby ich nie było. Jeśli wiesz skąd można pobrać jakieś dobre flexy to byłbym wdzięczny za informację.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 2559301
    Mrider
    Poziom 12  
    Dużo softów do v300 znajdziesz na v300.troublemaker.pl a to, że błędy się pojawiają to normalne... Podstawowy błąd to wywalenie się flexa na seemach od subsidy (simlock) gdy masz np fona z simlockiem, a flex jest bez simlocka... Takie błędy nie powodują niestabilnosci działania. Po prostu w niektórych flexach jest kilka seemow, które są już na fonie w obszarze PDS i nie ma możliwości ich podmiany poprzez flexowanie. Radiocomm takie błędy ignoruje i wszystko jest ok. RSD Lite, czy PST zatrzyma się na błędzie i następuje przerwanie wgrywania flexa. Efekt takiego przerwania wgrywania jest Ci znany.
  • #11 2585787
    pietia86
    Poziom 26  
    Do Mrider
    dzięki , widziałem tą stronke , zgrałem z niej któregoś monstera do V300 i wgrałem , jak narazie chodzi dobrze, zobaczymy co będzie dalej ... :)

Do John1234
    o to chodziło , to ten program tworzył archiwum :D ale już to załatwiłem :) co ciekawe - dowiedziałem sie że w tym telefonie nie ma archiwum :) , ale dzięki za pomoc

Wszystkie problemy rozwiązane , telefon działa jak nowy , dzięki panowie :D

Temat zamykam :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył telefonu Motorola V300, w którym poprzedni użytkownik usunął wiele plików za pomocą programu P2k Tools, co spowodowało problemy z oprogramowaniem i niemożność usunięcia ponad 500 SMS-ów z archiwum. Próby wgrania nowego oprogramowania (flexa) kończyły się błędem przy 94%, a standardowe resetowanie telefonu nie usuwało wiadomości z archiwum. Zalecano użycie programu Radiocomm do wgrywania flexa z opcją ignorowania błędów, co pozwala na poprawne wgranie oprogramowania. Wskazano także na stronę v300.troublemaker.pl jako źródło softów oraz na alternatywne narzędzia jak p2kman do zarządzania SMS-ami, choć tylko P2k Tools umożliwia podgląd i usuwanie SMS-ów z archiwum, jednak z ograniczeniami. Dodatkowo potwierdzono, że Motorola V300 obsługuje dzwonki MP3, które należy wgrywać przez Mobile Phone Tools (MPT). Ostatecznie problem z SMS-ami został rozwiązany po wgraniu odpowiedniego softu (monstera) znalezionego na wskazanej stronie, a telefon działał poprawnie bez archiwum SMS, które w rzeczywistości nie istnieje w tym modelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA