logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po czym poznać mój model płyty głównej(Siemens Nixdorf)??

c-z-a-r-e-k 17 Kwi 2006 15:30 2223 5
REKLAMA
  • #1 2537218
    c-z-a-r-e-k
    Poziom 2  
    Witam

Problem dotyczy tego, że mam płytę główną, chcę zrobić upgrad'e biosu, nie wiem jaki mam model, oprócz tego, że jest to Siemens Nixdorf S26361-D. Może ktoś wie, jak to znaleźć(przeszkałem całą płytę główną i nic!)????
  • REKLAMA
  • #2 2537324
    Radysh
    Poziom 27  
    Ocena: 12
    Na obudowie będzie nr identyfikacyjny komputera. Trzeba go podać w ramce " device´s identification number" na stronie UWAGA! www.fujitsu-siemens.com ! Jeśli nie ma pan obudowy to proszę sugerować się wpisem w biosie (nie na planszy z logo firmy, tylko w ustawieniach). Jeśli to nie pomoże zostaje tylko śledzenie nazwy płyty na i-necie a to powinno pozwolić na znalezienie nazwy bios`u. Ta płyta jest ze slot`em i wbudowanym matrox`em? Jeśli tak, to proszę dać znać, znajomy ma coś podobnego więc mogę zadzwonić i dowiedzieć się nr id. komputera co umożliwi aktualizację.
  • REKLAMA
  • #3 2538465
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Mogę tylko dodać, że dla Siemensa bardzo dużo płyt produkował Gigabyte. Zawsze na płycie było FS na końcu oznaczenia typu. Na stronie Fujitsu-Siemens (aktualna nazwa) były zawsze biosy do ich komputerów, poszukaj, bo dawno nie ściągałem od nich
    http://www.fujitsu-siemens.com.pl/services/downloads.html
  • REKLAMA
  • #4 2538601
    artbi
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    użyj aidy to wiele ci powie na temat pc-a

Moderowany przez jankolo:

AIDA jest zastąpiona przez Everest, którego wersję Home bez dużego problemu można znaleźć w Internecie (tylko nie na serwerze producenta). Załącznik z forum usuwam

• REKLAMA
  • #6 2539579
    c-z-a-r-e-k
    Poziom 2  
    Witam
    Dziękuje wszystkim za podpowiedzi!. Znalazłem program CitBios, który podał mi wszystkie informacje na temat płyty głównej, biosu itd.

Niestety pojawił się drugi problem, ściągnąłem sobie nową wersję biosu ze strony www.fujitsu-siemens.com, plik jest w formacie exe, po rozpakowaniu na dyskietkę, próbuję zrobić upgrade biosu, i tym problem, że nie potrafię sobie poradzić z tym programem flashbio ze ściągniętego pliku ;P.

Czy ktoś się z nim spotkał i potrafi mi go przybliżyć???
REKLAMA