logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics SA_DX 850 - błąd F-70, przegrzewający się radiator, końcówka mocy?

Giciomen 17 Kwi 2006 19:34 1134 3
REKLAMA
  • #1 2537922
    Giciomen
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam wszystkich.Mam problem dostałem amplituner do naprawy model jak w temacie.Wyświetla błąd f-70.Udało mi się zmierzyć napiecia na końcówkach mocy podczas normalnej pracy jak i podczas F-70 sa takie same.Jednak skłonny jestem uwierzyć że padła końcówka bo za bardzo grzeje sie radiator.Wszelkie doradztwo mile widziane pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2538083
    jacekgd
    Poziom 12  
    Cześć! Ja mam sprawnego SA-AX7 i chcę tylko zauważyć, że mogę smażyć na nim jajka (po kilkunastu minutach). Dzieję się tak dlatego, że sprzęt pracujący w klasie AA, czy też H+ ma wzmacniacze z tranzystorami ustawionymi na duży prąd spoczynkowy. Musisz znaleźć serwisówkę... Powodzenia!
  • REKLAMA
  • #3 2538789
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 2797590
    tomastm
    Poziom 11  
    Witam pozdrawiam kolegów miałem do niedawna ten sam problem doradzał bym sprawdzenie lutowań w moim przypadku spuchnięty był elektrolit 4700uF/63v po wymianie f-70 świeciło się dalej dopiero poprawa lutowań pomogła uważaj na ruszanie elemętami ponieważ od razu pęka cyna pod taką częścią i wtedy jest co szukać została mi tylko lupa i szukanie powodzenia tomastm
REKLAMA