logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KODEKI-czy istnieje jakis uniwersalny pakiet dobrej jakosci?

mario43081 18 Kwi 2006 15:23 1873 8
REKLAMA
  • #1 2540304
    mario43081
    Poziom 11  
    Witam,

moj problem dotyczy kodekow, lub programu do odtwarzania filmow i innych plikow tego typu (zwykle uzywam AllPlayer`a).
    Jesli ktos ma pomysl na jakis sprawdzony pakiet kodekow to prosze o porade.
    Problem jest o tyle denerwujacy, ze zmuszony jestem do przegladania plikow z roznych zrodel (mam na mysli rozne formaty) i do tego potrzeba armii, kodekow. Zdarzylo sie kilka razy ze po zainstalowaniu kilku- "gryzly sie nawzajem" (to dotyczy rownez pakietow).
    Sprzet: notebook compaq armada, 800MHz, Win XP

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2540330
    Maly
    Poziom 33  
    Ocena: 336
    Osobiście korzystam z ffdshow najnowszej wersji oraz ac3filter. Praktycznie jeszcze mnie nie zawiodły. Kiedyś tylko dorzuciłem nimo
  • REKLAMA
  • #3 2540349
    mario43081
    Poziom 11  
    hey

tez kiedys probowalem, ale ze starsza wersja. Czas przetestowac twoja wersje.
    dziex
  • #4 2540375
    uftsender
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    ja tak samo jak Maly
    z tym ze czasem niewszystko chodzi i trzbea dorzucac jakies cuda w stylu intervideo itp
  • REKLAMA
  • #5 2540410
    Mac-Gayver
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam.
    Ja polecam najnowsza wersje XP Codek Pack(aktualna chyba 1.30)
    Jeszcze mnie nie zawiodl i odtwarza wszystkie wersje divx'a xvida rowniez posiada dekoder DVD i ac3 i ma wbudowanego fdd vobsuba sherlocka itp...posiada jeszcze moim zdaniem najprostszego i najpraktyczniejszego playera Media Player Clasic w wersji 6.4.8.7...
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #6 2540422
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Polecam, choćby na próbę : Subedit Player i zestaw K-Lite Codec Pack z upgradem. R
    P.S. K-Lite zawiera wszystkie wymieniane przez poprzedników zasoby i jeszcze trochę dodatkowo.
  • #7 2540471
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10437
    :arrow: rys57
    W nowym K-Lite razem z bsplayr'em instaluje sie adware WhenUSave ;-)
  • #8 2540590
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    :arrow: Kolobos - nie wiedziałem i bardzo tego nie lubię, ale sprawdziłem wg tego opisu:

WhenUSave Removal Instructions
    Kill the following processes
    Program Files\save\save.exe
    Program Files\save\saveuninst.exe
    savecms.exe
    saveupdate.exe
    searchupgrader.exe
    sync.exe
    uninst.exe

Delete these registry entries
    HKEY_CLASSES_ROOT\wusn.1
    HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\run\whenusave
    HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\uninstall\whenusavemsg
    HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\uninstall\whenusavepbtb
    HKEY_LOCAL_MACHINE\software\whenusave

Remove the following files
    Program Files\save\readme.txt
    Program Files\save\save.db
    Program Files\save\save.exe
    Program Files\save\save.htm
    Program Files\save\saveuninst.exe
    save.cch
    savecms.exe
    saveupdate.exe
    search.db
    searchupgrader.exe
    sync.exe
    uninst.exe
    whenusave.txt

Remove the following directories
    Program Files\save

i nic takiego nie mam. Pozdrawiam. R
    P.S. może nie zawsze włazi.
  • #9 2540603
    Fajurka
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    "ACE Mega CoDecS Pack" ja bym polecał, masz tam Best Player oraz Media Player Classic, posiada sporą baze kodeków ale także spory rozmiar, co jest bólem przy ściąganiu z neta. Mnie nigdy nie zawiódł. Ja używam starszej wersji, ale są też nowe.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania uniwersalnego, wysokiej jakości pakietu kodeków do odtwarzania różnorodnych formatów wideo na notebooku Compaq Armada z procesorem 800 MHz i systemem Windows XP. Użytkownicy polecają kilka sprawdzonych rozwiązań: ffdshow w najnowszej wersji wraz z ac3filter, XP Codec Pack (wersja około 1.30) zawierający dekodery DivX, XviD, DVD, AC3 oraz odtwarzacz Media Player Classic 6.4.8.7, a także K-Lite Codec Pack z aktualizacjami, który integruje wiele popularnych kodeków i narzędzi. Zwrócono uwagę na potencjalne problemy z adware WhenUSave instalowanym wraz z K-Lite, wraz z instrukcjami jego usunięcia. Alternatywnie rekomendowany jest ACE Mega CoDecS Pack, zawierający Best Player i Media Player Classic, charakteryzujący się dużą bazą kodeków, choć o większym rozmiarze pliku instalacyjnego. Wskazano również, że czasem konieczne jest doinstalowanie dodatkowych kodeków, np. InterVideo, aby zapewnić pełną kompatybilność z różnymi formatami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA