logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65 - Jak zwiększyć głośność dzwonków i rozmów?

seba.sen 22 Kwi 2006 22:34 1648 6
REKLAMA
  • #1 2555690
    seba.sen
    Poziom 12  
    Witam

Mam problem jak w temacie głośnik jest w 100% sprawny a słychać w nim dopiero jak sie przyłoży ucho bardzo blisko. Oczywiście chodzi mi o
    bardzo dicho grające dzwonki no i rozmówcy też praktycznie nie słychać
    a telefon mam pogłoszonyt na maxa.

Bardzo proszę o pomoc

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2556582
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    pewnie masz wersje softu niższą niż v56.
    Zmień soft na v56 i wszystko bedzie ok ;)
    'ten typ tak ma'
  • REKLAMA
  • #3 2556686
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    A nie zmieniałeś przypadkiem panelu przedniego na nie orginalny??
  • REKLAMA
  • #4 2557760
    seba.sen
    Poziom 12  
    Wgrałem nowy soft i nadal nic , ale dzięki za pomoc

pozdrawiam
  • #5 2558067
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    jezeli dziala na 100% glosnik, to moze styki, jak nei one, to pozostaje schemat serwisowy zobaczyc i tor audio
  • REKLAMA
  • #6 2559511
    Jacck
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    Przelutuj Dialog-a - to w nim jest wzmacniacz dźwięków. Jak nie pomoże to serwisówka i sprawdź elementy i ścieżki po drodze z Dialoga do głośnika.
  • #7 2775911
    Marek_RADOM
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Witam

Mam podobny problem z C65 podobno wpadł dziecku do nocnika. W środku czysto, ale wykąpałem płyte w denaturacie i wygrzałem. Słychać bardzo cicho i lekko zniekształcony dzwiek jest. Tak samo z dzwonkami, bardzo cicho graja, równo z dyktafonem lub rozmową. Zastanawiam się czy to nie głośnik, ale sprawdzałem ten głośnik podłaczając niski sygnał audio z komputera i grał czysto. A opór miał coś koło 16 ohm.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy niskiej głośności dzwonków i rozmów w telefonie Siemens C65, mimo sprawnego głośnika i ustawienia maksymalnej głośności. Sugerowano aktualizację oprogramowania do wersji v56, jednak po jej wgraniu problem pozostał. Możliwe przyczyny to uszkodzone styki lub elementy toru audio. Zalecane jest sprawdzenie schematu serwisowego oraz przelutowanie układu Dialog, który pełni funkcję wzmacniacza dźwięku. W przypadku braku efektu należy zweryfikować elementy i ścieżki sygnałowe między układem Dialog a głośnikiem. Jeden z użytkowników opisał podobny problem po zalaniu telefonu, gdzie pomimo czystości płyty i sprawnego głośnika dźwięk był cichy i zniekształcony.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA