logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wsad do PIC16F84A-20/P dla interfejsu OBDII - poszukiwany kod BR16F84-1.07

jimmy87 25 Kwi 2006 07:20 1994 4
REKLAMA
  • #1 2562742
    jimmy87
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam!
    Od pewnego juz czasu zajmuję się złożeniem interfejsu OBD2 z obsługą wielu protokołów! Chodzi mi tu dokładnie o interfejs ze strony http://www.obddiagnostics.com/ wybrałem go jako zaliczenie na pracownie w szkole elektronicznej. Lecz mam niemały kłopot.

Moj problem to mikrokontroler PIC16F84A-20/P, a raczej jego zawartość na ktorej opiera sie cała praca tego interfejsu! Czy ma ktoś wsad do zaprogramowania dokładnie tego mikrokontrolera? Tzn. na stronie opisywany jako BR16F84-1.07. Czy może ktoś z Was robił juz ten interfejs i ma działający wsad?? Byłbym STRASZNIE wdzieczny! Może chociaż program napisany w basicu? Z kompilacja i tym podobnym nie bylo by juz problemu! Z góry dziekuję wszystkim za pomoc!
    Pozdrawiam, Jakub!
  • REKLAMA
  • #2 2563156
    diag
    Poziom 29  
    Ocena: 209
    A nie prościej kupić zaprogramowany procek przecież jest w sprzedaży.
  • REKLAMA
  • #3 2564462
    jimmy87
    Poziom 11  
    Oki... moze i łatwiej, tylko gdzie? Szukałem juz w BARDZO wielu źródłach i jakoś nie mogłem znaleźć... Może masz jakies namiary? A tak poza tym to skąd mam miec pewnosc czy w ogole zadziała? Czy to jest to?
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 2583611
    jimmy87
    Poziom 11  
    No i własnie tak to jest!! DZIEKI BARDZO! Potraficie tylko napisac co gdzies uslyszeliscie, ale zeby jakies konkrety to glucho! Dzieki Panie/Pani "diag"! Jak masz tak pisac to nie pisz wcale, a nie bezsensownie posty nabijaj!
  • #5 2583700
    bis
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Czepiasz się że nikt tobie nie odpowiada (czytaj nie da tobie za darmo programu) Jeżeli nie doczytałeś to zauważ że jedyna propozycja to abyś nabył ten procesorek zaprogramowany. Wiem że jest kłopot bo to w USA, ale sam wybrałeś. Jeżeli ta firma opracowała ten sprzęg i sprzedaje po circa 30 dolców zaprogramowany procesorek (ten sam bez programu to ok 1 dolca) to chyba jest jasne że w ten sposób właśnie zarabia. A to że na forum nik tobie nie odpowiedział powinno być wystarczającą wskazówką DLA CIEBIE....
REKLAMA