logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid LG LV 270 - Dźwięk bez obrazu, śnieg na ekranie, co sprawdzić?

pulkownik 25 Kwi 2006 20:20 1964 6
REKLAMA
  • #1 2564770
    pulkownik
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam, mam problem z odtwarzaczem LG LV 270, po włączeniu kasety jest dźwięk ale brak jest obrazu - "sypie śniegiem". Czyściłem cały tor przesuwu taśmy, w menu pokazuje że głowica jest OK. Proszę o sugestie co to może być.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2570696
    pulkownik
    Poziom 14  
    Czy nikt się z czymś takim nie spotkał ?? Nie wiem czy mam go wywalić na śmietnik i kupić nowy czy z nim próbować powlaczyć.
  • REKLAMA
  • #3 2581292
    rtvilawa
    Poziom 12  
    Witam.
    Najprościej podstawic nową głowice, ale myślę, ze jej nie masz. Pozostaje szukać sygnału Video przy odtwarzaniu z kasety testowej .
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2590755
    pulkownik
    Poziom 14  
    A mógłbyś mi powiedzieć jaka to jest głowica i ile mniej więcej kosztuje. Bo nie wiem czy to się wogóle opłaca.
  • REKLAMA
  • #5 2592929
    rtvilawa
    Poziom 12  
    Witam - nie wiem na pewno , ale powinienem mieć taki dysk.Jutro sie odezwę .Pozdrawiam
  • #6 2599762
    rtvilawa
    Poziom 12  
    Jutro przeslę zdjęcie tegi dysku.Pozdrawiam.
  • #7 7430226
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy magnetowidu LG LV 270, który po włączeniu kasety odtwarza dźwięk, ale nie wyświetla obrazu, zamiast tego pojawia się "śnieg" na ekranie. Użytkownik czyścił tor przesuwu taśmy, a w menu urządzenia głowica jest wskazywana jako sprawna. Wskazano, że możliwym rozwiązaniem jest wymiana głowicy, jednak brak jest informacji o dostępności i kosztach tej części. Zalecane jest także sprawdzenie sygnału wideo podczas odtwarzania kasety testowej. Jeden z uczestników dyskusji zauważył, że problem z brakiem obrazu i "śniegiem" często występuje przy odtwarzaniu obcych kaset i sugeruje odtworzenie nowej kasety oraz cierpliwe oczekiwanie około 60 minut, co może przywrócić obraz.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA