logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

gigabyte 848P, po wyłączeniu komp - świeci mysz optyczna

binio27 25 Kwi 2006 20:55 1478 5
REKLAMA
  • #1 2564904
    binio27
    Poziom 11  
    Witam wszystkich, którzy mogą mi pomóc.
    Niedawno musiałem wymienic płtę główną w moim kompie i okazało się, że po jego wyłączeniu, myszka optyczna świeci. Czy mozna to gdzies wyłączyć?
    Szukałem w BIOSie, ale nic nie znalazłem, a nie chcę w ciemno próbować zeby czegoś nie popsuć. Być może trzeba przełożyć jakąś zworkę?
    Z góry dziekuję za wszystkie rady, Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2565302
    Lzep
    Poziom 39  
    Ocena: 133
    Jak się wymienia płytę główną, to wypadało by wyłączyć zasilacz, a nie tak robić coś tam "pod prądem" ??? Zasilacze ATX tak już mają, że +5VStb jest cały czas, dopóki nie wyłączy się zasilacza !
    Pozdr. :cry:
  • REKLAMA
  • #3 2565831
    Jaroff
    Poziom 27  
    Ocena: 26
    Lzep - no, no. ;)
    Strona 44 manuala -" power on by mouse" powinno być disable. Choć znając oszczędności jakie wprowadza ostatnio gigabyte, wył. tej funkcji nie musi wyłączyć napięcia z ps2 - prawdopodobnie zaoszczędzili na tranzystorze i podali 5V na stałe.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2569052
    binio27
    Poziom 11  
    Lzep - nie wymieniałem sam płyty, robili to w serwisie. Więc nie wiem jak to robili
    Jaroff - ta funkcja jest Disabled. Tak było i swieci (myszka)
    KKK - muszę dokładnie to sobie przetłumaczyć, bo nie bardzo zrozumiałem. Chyba, ze możesz wprost powiedzieć czy da sie coś z tym zrobić?
    Pozdrawiam wszystkich, dzięki za rady i pomoc, czekam na kolejne
  • Pomocny post
    #6 2569134
    KKK
    Poziom 31  
    Ocena: 62
    Wszystkie płyty GBT tak mają, niema żadnych zworek od wyłączania tego ani też żadnymi ustawieniami w biosie wyłączyć się tego nieda.
REKLAMA