logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens c60, full flash. Joker - Mainboot does not answer. SST entering.

nojer 28 Kwi 2006 07:10 1125 6
REKLAMA
  • #1 2569702
    nojer
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Witam
    Chcę zrobić full flash jokerem jest to siemens na procku INTEL prubowałem już każdym programem i nie da rady TP przecięty. W Jokerze wyrzuca błąd o nazwie: Mainboot does not answer! a w SST entering .... i można czekać wieczność a i tak nic nie otworzy. Czy ktoś się z takim czymś spotkał proszę o pomoc.
    z góry dziękuję pozdrawiam Serdecznie:)
  • REKLAMA
  • #2 2569724
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Czy telefon teraz działa?
    Jeśli telefon jest po upadku lub po zalaniu to oczywiście może być uszkodzony HW i wtedy wymiana oprogramowania nie naprawi telefonu. Po zalaniu może mieć zwarcia, a po upadku przerwy na płytce i wtedy flashowanie nie jest możliwe.
    Napisz co się dzieje przy próbie zdjęcia simlocka w Jokerze.
  • REKLAMA
  • #3 2569736
    nojer
    Poziom 14  
    telefon już kiedyś był po komisach noszony oni przecinali TP i wgrali od nowa wszystko telefon pochodzil kilka dni i padł potem włączał sie na chwilę, teraz już się nawet nie odezwie totalna klapa. Przy simlocku ten sam błąd Mainboot does not answer. ?
  • REKLAMA
  • #4 2569746
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Może baterie trzeba naładować?
    Nawet jeśli wgrasz oprogramowanie to raczej telefon nie pochodzi długo. Jeśli już działy się z nim takie rzeczy to pewnie telefon jest tak jak pisałem po upadku lub zalaniu.
    A kabel musi być serwisowy nie oryginał Siemens IP-40
  • #5 2569751
    nojer
    Poziom 14  
    ja kabel przerabiałem na serwisowy bateria naładowana sprawdzałem miernikiem:) teraz jade do pracy potem jeszcze do niego zobacze -)
  • #6 2571628
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    ja bym na twoim miejscu najpierw rozkrecil telefon i sprawdzil czy faktycznie tp jest zrobiony...
  • REKLAMA
  • #7 2575539
    nojer
    Poziom 14  
    tp był zrobiony na 100% podniosłem procka żeby to sprawdzić a teraz mam problem żeby go położyc spowrotem ups...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy próby pełnego flashowania telefonu Siemens C60 z procesorem Intel za pomocą programatora Joker. Podczas próby wgrania oprogramowania pojawia się błąd "Mainboot does not answer" oraz komunikat "SST entering", a proces flashowania nie postępuje. Telefon był wcześniej serwisowany, w tym przecięto taśmę TP i wgrano nowe oprogramowanie, po czym działał kilka dni, a następnie przestał się uruchamiać. Podejrzewa się uszkodzenia sprzętowe spowodowane wcześniejszymi naprawami, upadkiem lub zalaniem, co może uniemożliwiać komunikację z bootloaderem i flashowanie. Zalecane jest sprawdzenie fizycznego stanu taśmy TP oraz użycie serwisowego kabla (np. przerobionego na IP-40), a także naładowanie baterii. Próby ponownego ułożenia procesora po podniesieniu również napotkały trudności mechaniczne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA