logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaktualizować BIOS Asus A7V600-X za pomocą AsusUpdate?

nowick 28 Kwi 2006 07:44 1200 1
REKLAMA
  • #1 2569744
    nowick
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    mam płytę główną Asus A7V600-X i narzędzie do niej (które dołączone było na płycie cd do tej płyty głównej razem ze sterownikami płyty głównej), które nazywa się AsusUpdate - w instrukcji obsługi płyty głównej nic nie pisze o tym narzędziu tylko, że jak chce się uaktualnić bios to coś tam nagrać na dyskietkę, podczas uruchamiania kompa włożyć dyskietkę z nowym biosem itd. - skomplikowane
    bo wykorzystując narzędzie AsusUpdate ściąga mi bios z internetu i zapewne go instaluje bo potem trzeba ponownie uruchomić komputer ...

więc czy ten program AsusUpdate pozwoli mi uaktualnić bios płyty głównej bez korzystania z żadnych nowszych biosów nagrywanych na dyskietkę czy jednak żeby uaktualnić bios bedę musiał pobrać go z internetu-nagrać na dyskietkę itd. ????
    Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    - nie stosuj wielokrotnie (?,!)
    - stosuj duże litery zaczynając zdanie
    Popraw post i temat!
    Dziękujemy!
    (TJT)
  • REKLAMA
  • #2 2569831
    ZeeWolf
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Witam.
    Wiekszosc nowych plyt glownych jest wyposazona w programy do aktualizacji biosu, ktore wlasnie sciagaja plik z netu i flashuja bios. Najlepiej przy starcie kompa sprawdz numer wersji biosa, ew. uzyj programu diagnostycznego typu EVEREST - przekonasz sie, czy bios zostal zupgradeowany.
    Pozdrawiam.
REKLAMA