logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż taśmy wyświetlacza w Noki 7650. Jaki sprzęt jest potrzebny?

gizmoz 28 Kwi 2006 15:28 1459 6
REKLAMA
  • #1 2570937
    gizmoz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam was serdecznie... mam problem gdyż nie wiem jak zamontować taśmę wyświetlacza w noki 7650... nie wiem czy muszę do tego miec jakiś sprzet ale posiadam lutownice kolbową taką najtańszą...
    Prosze o instrukcje montazu jeśli ktoś posiada albo jakiś filmik instruktarzowy... z góry bardzo serdecznie dziękuję

Laik Wojtek:D
  • REKLAMA
  • #2 2570974
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    do wymiany taśmy wyświetlacza są potrzebe ci dwa śróbokrety (torx 5 i 6) uważaj tylko abyś nie urwal taśmy łączącej klawatórke z płytą główną :)
  • REKLAMA
  • #3 2570992
    gizmoz
    Poziom 11  
    ja się na tym nie znam ale chodzi mi o tom taśmę którą jest poniżej na zdjęciu... to jest chyba ta od płyty głownej do klawiatury... o tej montaż mi chodzi:
    Załączniki:
    • zdjecie taśma.jpg (44.8 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2571079
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 240
    kolba wystarczy. starej tasmy sie pozbywasz a nowa przylutowujesz. trzeba do tego filmyu instruktarzowego??
  • #5 2571086
    gizmoz
    Poziom 11  
    ale jak to przylutowac jak nałożyc cynę itd.
    jak to przylutować nałozyć cynę i na to przykleić tą taśme??nie wiem jak mowie jestem laikiem w tej sprawie
  • #6 2571090
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    Bo juz nie wytrzymałem !!!
    Udaj sie do jakiegos serwisu bo skoro nie masz o tym pojecia to sam nie wymienisz tej taśmy . Poza tym ta tasma musi być jeszcze dodatkowo "cwanie" zamocowana w gnieździe bo to z tych za 10 zł a one lubią wypadać z gniazda po kilkukrotnym otworzeniu i zamknieciu słuchawki . Nie chcę nikomu uwłaczac ale na zadane pytanie , udzieliłem najsensowniejszej odpowiedzi .....myślę ,że posłuchasz mojej rady i dasz zarobić jakiemus mojemu koledze po fachu.
    pozdrawiam .....prawie wekendowo.
  • REKLAMA
  • #7 2571096
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    jak jestes laikiem lepiej zostaw bo przygrzejesz za mocno i przypalisz punkty lutownicze to dopiero bedziesz mial problem zanies do serwisu i po klopocie
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wymiana taśmy wyświetlacza w telefonie Nokia 7650 wymaga użycia śrubokrętów typu torx (rozmiary 5 i 6) do demontażu obudowy. Do montażu nowej taśmy konieczne jest lutowanie – stara taśma jest usuwana, a nowa przylutowywana za pomocą lutownicy kolbowej. Proces lutowania obejmuje nałożenie cyny na styki i precyzyjne przylutowanie taśmy. Taśma powinna być dodatkowo zabezpieczona w gnieździe, aby zapobiec jej wypadaniu po wielokrotnym otwieraniu i zamykaniu obudowy. Osoby bez doświadczenia w lutowaniu i naprawach elektronicznych są zdecydowanie zachęcane do skorzystania z usług serwisu, aby uniknąć uszkodzenia punktów lutowniczych i dalszych problemów technicznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA