logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kabel do telefonu Nokia 3510i?

Elbandito 28 Kwi 2006 19:22 1141 6
REKLAMA
  • #1 2571550
    Elbandito
    Poziom 11  
    Witam. Wiem ze to glupie pytanie ale naprawde nie umiem podpiąc tego kabla :) Pozyczylem go od kumpla i nie mam pojecia jak go podczepic do telefonu :) Moj telefon nokia 3510i. Prosze o szybka pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2571575
    charliecharlie
    Poziom 24  
    Ocena: 27
    pytanie z gatunku banalnych, ale wymaga odpowiedzi
    wyjmij baterię i wsuń kabelek razem z baterią
    styki kabla na płycie po lewej pod baterią
    a na przyszłość użyj klawisza szukaj

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2571585
    Elbandito
    Poziom 11  
    Juz niby wiem jak dzikei wielkie ale sie nie wciska do konca :/ Mam go wepchnac na sile czy jakos inaczej to sie robi ?? Wytlumacz dokladnie jak mozesz bo o telefonach mam zero pojęcia :)
  • REKLAMA
  • #4 2571591
    charliecharlie
    Poziom 24  
    Ocena: 27
    baterię wsuwasz do prowadnic w kablu i następnie całość do telefonu
    a w końcówce kabla są takie zaczepy, które muszą wskoczyć pod tą dolną blachę

pozdro
  • #5 2571598
    Elbandito
    Poziom 11  
    No wiem kojarze jak ale tak jak mowie to cholerstwo nie chce sie wcisnąc do telefonu :)

Dodano po 23 [minuty]:

No bez kitu nie moge tego wcisnać :) Poooomocy :)
  • REKLAMA
  • #6 2572636
    madbik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Elbandito napisał:
    Witam. Wiem ze to glupie pytanie...

Dobrze, że jesteś tego świadomy :)
    img1
    img2
    img3
    te ząbki co wchodzą za tą srebrną blaszkę wciśnij palucami wskazującymi, a baterię kciukami... jak nie idzie to włóz troszkę w to siły... napewno Ci nie raz spadł ten telefon więc troszkę twojej siły tez przezyje :) POZDRO!
  • #7 2715270
    Przenio
    Poziom 2  
    Też miałem podpięty tak jak na rysunku i działał :D
    Tylko że później musiałem dociskać,niekiedy się rozłanczał.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia kabla do telefonu Nokia 3510i. Kabel należy wsunąć pod baterię, umieszczając styki kabla na płycie głównej telefonu po lewej stronie pod baterią. Bateria powinna być wsunięta do prowadnic w kablu, a następnie całość włożona do telefonu. Końcówka kabla posiada zaczepy, które muszą zostać umieszczone pod dolną metalową blaszką. W celu prawidłowego zamocowania kabla zaleca się użycie umiarkowanej siły, dociskając ząbki kabla palcami wskazującymi, a baterię kciukami. Wskazano, że kabel może wymagać mocniejszego dociśnięcia, aby zapewnić stabilne połączenie, gdyż luźne podłączenie może powodować rozłączanie się kabla.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA