logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy na pewno laser? Na losowo wybranej płycie przeskakuje ścieżka.

poniek1 30 Kwi 2006 17:37 1472 5
REKLAMA
  • #1 2577501
    poniek1
    Poziom 2  
    Witam serdecznie
    Debiutuję na forum i zwracam się od razu z prośbą o pomoc.
    Otóż w moim cd co jakiś czas na losowo wybranej płycie przeskakuje ścieżka - z tym, że tak ciekawie (albo nie ciekawie), że zawsze do początku następnego utworu. Innym razem na tej samej płycie nie przeskakuje. I nie ma znaczenia czy oryginał czy cdr. Oczyszczony a później, gdy to nie pomogło, wymieniony został laser. Oczyszczono ponadto chyba wszystko co możliwe-prowadnce, zębatki. Przeskakuje może troszeczkę rzadziej ale problem pozostał. Co jeszcze można zrobić? Przejrzałem wyszukiwarkę ale takiego problemu nie znalazłem. Licząc bardzo na Waszą pomoc,
    pozdrawiam Poniek
  • REKLAMA
  • #2 2579543
    DIGITAL-PRO
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    Witaj
    A jaki to sprzęt?
  • REKLAMA
  • #3 2579564
    konik81
    Poziom 10  
    chcę zapytać czy można podłączyć wieżę pod komp w celu zgrania kaset mc na dysk? jeśli tak to jak to zrobić? a może jest inny sposób?
  • REKLAMA
  • #4 2579633
    mk20
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Najpierw przeczyść i przesmaruj cały mechanizm.
  • REKLAMA
  • #5 2580016
    matik_pl
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    @konik81 - Oczywiście, że można podłączyć wieżę do komputera. Podłączasz kabelkiem minijack od wyjścia słuchawkowego wieży do wejścia Line-in na karcie dźwiękowej. Czasem też w niektórych wieżach jest wyjście chinch. Wtedy używasz kabla chinch-minijack.
    Pozdrawiam
  • #6 2581081
    endriu.kom
    Poziom 24  
    Ocena: 134
    Miałem kiedyś taki problem i pomogła regulacja lasera,ale to trzeba umieć zrobić :).Tak w skrucie:Przy laserze powinne być conajmniej dwie maluteńkie śróbki i nimi się właśnie ustawia laser.Ale jeśli się nie znasz na tym to lepiej nie ruszaj bo możesz zrobić tak,że nic nie będziesz słuchał :)
REKLAMA