logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać plik obrazu MDF na DVD bez instalacji? Nero 7 i Deep Burner nie działają

pinix 01 Maj 2006 11:57 3890 11
REKLAMA
  • #1 2579812
    pinix
    Poziom 11  
    witam, w jaki sposób mogę nagrać plik obrazy mdf na dvd nieinstalując tego obrazu? chodzi mi o to aby na płycie dvd było go widać jako obraz.(prubowałem w nero 7 i deep burner ale sie nieda)+
  • REKLAMA
  • #2 2579829
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 2579878
    raf_entek
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    pinix napisał:
    witam, w jaki sposób mogę nagrać plik obrazy mdf na dvd nieinstalując tego obrazu? chodzi mi o to aby na płycie dvd było go widać jako obraz.(prubowałem w nero 7 i deep burner ale sie nieda)+

Jak to się nie da! Zrób tak jak powiedział mój przedmówca, w Nero wybierz dysk z danymi (data CD), przeciągnij plik obrazu o okienka i nagraj. Po nagraniu na płycie będzie twój obraz jako plik, czy o to Ci chodziło?
  • #4 2580577
    pinix
    Poziom 11  
    podczas nagrywania w deep burner pokazuje sie że plik z obrazem ma 160 mb a ma naprawdę 4,15gb. podczas nagrywania w nero pokazuje mi ze plik nma powyżej 2 gb i nagranie go w iso (czy cos takiego) jest niemożliwe ;(
  • REKLAMA
  • #5 2580580
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    No i nie zapomnij że jeśli masz Nero 7 i startujesz z StartSmart to na górze masz do wyboru typ nośnika CD,DVD lub CD i DVD po wybraniu (właściwego oczywiście) jak już koledzy pisali "utwórz DVD z danymi" i na zasadzie przeciągnij i upuść wypalasz DVD.
  • #6 2580797
    mksoft
    Poziom 2  
    Aby było ok musi byc to płyta UDF czyli potrzebny pełny nero i wybierz DVD dane UDF. w przypaku zwykłych danych będzie problem i ich otwarciem. Nie nagrywaj jednak za szybko 8 x to max. i dobre płyty nie esperanza czy hawk. To dla zabicia czasu lub zajechania nagrywarki. Żeby służylo przez jakiś czas to dobra firmówka płyta. Jak to znów reklama ale używam TDK i Verbatim i żadnych odpadów nie mam. i czas też nie jest dla nich wyznacznikiem dwa lata mam dane na nich i jest ok a na taniznach to półroku i musiałem się ze zdjęciami z wakazji pożegnać.
  • #7 2580868
    Jack14
    Poziom 38  
    Uwaga jest jak najbardziej słuszna.
    Pliki "duże" nagrywać trzeba jako UDF (zresztą Nero sam prosi o wybranie tego formatu jeśli plik jest za duży).
    Płyty oczywiście jeśli będą z tzw. dolnej półki to niczego dobrego nie należy się od nich spodziewać (też mam już tylko wspomnienia jak używałem esperanza i nie tylko o "orzełkach nie wspomnę".
  • REKLAMA
  • #8 2581708
    pinix
    Poziom 11  
    to w jaki sposób zamienić mdf na udf?
  • REKLAMA
  • #9 2581870
    Jack14
    Poziom 38  
    Wybacz ale ty nie bardzo wiesz co chcesz zrobić z tym plikiem.
    Co chcesz mu zrobić zmienić tzw.rozszerzenie czy chcesz go nagrać na płytę DVD:
    -jeśli zmienić rozszerzenie to nic prostrzego (prawy przycisk myszy i dowolnie zmienić (po kropce) np.txt,doc.ini i td. na 100% nie będzie działał po nagraniu)
    -jeśli chcesz nagrać dowolny plik (nie jest istotne jakie ma rozszerzenie) na DVD to po prostu go nagraj np.: w Nero.
    Patrz posty w "górę" od kolegów.
  • #10 2582225
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1587
    można uniknąć formatu UDF i ten duży obraz *.mdf podzielić na mniejsze kawałki (np. max 1GB). W tym celu należy załadować obraz do wirtualnego napędu, uruchomić Alcohol120%, przejść do kreatora odczytu, wybrać wirtualny napęd a na dole zaznaczyć dzielenie obrazu na mniejsze pliki. Powstaną pliki *.mds / *.mdf , *.md0 , *.md1 , ...
    Potem Nero nie powinno robić już problemów z nagraniem w ISO.
    Załączniki:
    • Jak nagrać plik obrazu MDF na DVD bez instalacji? Nero 7 i Deep Burner nie działają A120%_odczyt.PNG (75.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #11 2582247
    oloolo
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    pinix napisał:
    to w jaki sposób zamienić mdf na udf?

Widze że nadal nie jarzyrz .Musze to pokazać na obrazku. Wybierasz w Nero DVD-Rom (UDF) i normalnie przeciągasz obraz jak zawsze i nagrywasz płyte.
    Załączniki:
    • Jak nagrać plik obrazu MDF na DVD bez instalacji? Nero 7 i Deep Burner nie działają Image1.jpg (27.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy nagrywania dużych plików obrazu MDF na płytę DVD bez instalacji obrazu. Próby nagrania w Nero 7 i Deep Burner napotkały problemy z rozpoznaniem rzeczywistego rozmiaru pliku (4,15 GB), co powoduje błędy przy nagrywaniu w formacie ISO, który ma ograniczenia rozmiarowe. Rozwiązaniem jest nagranie pliku jako dane na płycie DVD z systemem plików UDF, który obsługuje duże pliki. Nero 7 umożliwia wybór typu nośnika DVD i formatu UDF podczas tworzenia płyty danych. Zaleca się używanie dobrych jakościowo płyt (np. TDK, Verbatim) i unikanie tanich marek (Esperanza, Hawk) dla trwałości danych. Alternatywnie można podzielić duży plik MDF na mniejsze części (np. 1 GB) za pomocą programu Alcohol 120%, co ułatwia nagrywanie w formacie ISO bez problemów. Podsumowując, nagrywanie obrazu MDF na DVD wymaga użycia formatu UDF lub podziału pliku na mniejsze fragmenty, a nie próby nagrania go jako standardowego obrazu ISO.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA