logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6020 - zdjęcie simlocka i wgranie języka polskiego.

mati10025 03 Maj 2006 23:19 3005 7
REKLAMA
  • #1 2589492
    mati10025
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam mam nokie 6020 i chcialbym zmienic jezyk na polski oraz zdjac simlocka Czy da rade zrobic to kablem DKU5 pod usb po pewnych przeróbkach??? Czy simlocka zdejme za pomoca kody z tego fona??i czy wgralbym (jezeli to mozliwe) softa za pomoca tego kabla?? :|
  • REKLAMA
  • #2 2589505
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    o sofcie i simloku tym kablem mozesz zapomniec
    co do simloka kodem to mozesz sprawdzic czy da rade (jednym sie udaje drugim nie)
    na samej gorze jest wszystko o simloku z noki kodem
    najlepiej chyba jak urzyjesz crux unlocker v5.0
    dokladny link:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic351766.html
    poczytaj uwaznie a twoja wiedza na ten temat bedzie wystraczajaca co do kodów i kalkulatorów
  • REKLAMA
  • #3 2589541
    mati10025
    Poziom 12  
    tym kablem? czy wogóle kablem? chodzi o wgranie softa . o kalkulatorach to wiem co nie co
  • REKLAMA
  • #4 2589553
    komismaja
    takim kablem nic nie zrobisz (dku)
    musi być kabel ale do jakiegos boxa typu tornado jaf itd
  • REKLAMA
  • #5 2589566
    mati10025
    Poziom 12  
    zrobie Dzwonki Chyba moge dzwonki wgrac hehehehe zart No dobra dzieki wielkie za info.
  • Pomocny post
    #6 2589572
    komismaja
    no chyba o takie rzeczy nie pytasz ;)
    a za dzieki wystarczy wcisnac "pomógł"
    pozdrawiam
  • #7 2589586
    mati10025
    Poziom 12  
    poszlo ze pomogles.Dzwonki i tego typu pierdoły mnie nie interesuja.ale jeszcze pytanko Mam problem z C62 Czytalem juz ze nie jest to tak naprawde siemens ale eryk nie wazne.przerabialem kabel ale dawalem mu te 12v pod 9pin bodajze i nie chce reagowac MAm Repair GDFS ale nie chce reagowac.nic śpi
  • #8 2589599
    komismaja
    z tym ci nie pomoge simloka zdejmuje cruiserem (okreslone wersje softu)
    flaschowanie najlepiej mt-box (wszystko stawia)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zdjęcia simlocka oraz zmiany języka na polski w telefonie Nokia 6020. Użytkownik pytał o możliwość wykonania tych operacji za pomocą kabla DKU-5 pod USB po modyfikacjach. Odpowiedzi wskazują, że kabel DKU-5 nie pozwala na zdjęcie simlocka ani wgranie nowego softu. Do zdjęcia simlocka zalecane jest użycie specjalistycznych urządzeń typu box (np. Tornado, JAF) lub programów takich jak Crux Unlocker v5.0. Zdjęcie simlocka kodem jest możliwe, ale skuteczność zależy od wersji oprogramowania telefonu. Wgrywanie softu najlepiej wykonać za pomocą boxa typu MT-Box, który umożliwia pełne flashowanie. Wątek poboczny dotyczył problemów z telefonem C62, gdzie również potrzebne są specjalistyczne narzędzia do naprawy i flashowania. Ogólnie, do zaawansowanych operacji na Nokia 6020 nie wystarczy standardowy kabel DKU-5, konieczne są dedykowane boxy i oprogramowanie serwisowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA