logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subwoofer do kina domowego: aktywny czy pasywny? Który wybrać?

arek_f 04 Maj 2006 20:47 57654 3
REKLAMA
  • #1 2592211
    arek_f
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Jaki subwoofer jest lepszy? Aktywny czy pasywny i dlaczego ??

Jaka wogole jest roznica??

Nie mam na mysli glosników komputerowych lecz stacjonarnego kina domowego i profesionalnych zestawów glosnikowych??

Jaki bedzie leszy??
  • REKLAMA
  • #2 2592272
    BARNI_GDYNIA
    Poziom 19  
    Ocena: 22
    sory ale troche śmieszne pytanie...... dobra do rzeczy. Aktywny subufer to taki który ma wbudowany własny wzmacniacz z filtrem dolno przepustowym a pasywny subufer to taki ktury nie ma wzmacniacza i filtru, jest to poprostu skrzynka odpowiednio zestrojona z głośnikiem. Jaki subufer lepszy? jest wiele czynników kture wpłyna na to który subufer będzie LEPSZY np.
    -głośniki jakie będzie to kino obsługiwać ( subufer nie może zagłuszać wysokich tonów ma być dodatkiem)
    - jaki wzmacniacz posiadasz jesli chcesz subufer pasywny ( jakiej mocy)
    pewnie są jeszcze jakieś czynniki ale w tej chwili o nich zapomniałem ale te które wymieniłem są podstawowe
    To już zależy od gustu użytkownika a jak powszechnie wiadomo o gustach sie nie rozmawia ;)
  • REKLAMA
  • #3 2592282
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 754
    Aktywny ma wbudowany swoj wzmacniacz a pasywny nie.Aktywny jest lepszy bo mozna sobie oddzielnie go eksploatowac tzn.nie ma wplywu na wzmacniacz od glownych glosnikow.
  • #4 2594194
    msblondyn
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    jeżeli lubisz konkretne basy, a masz wzmacniacz z wyjsciem na subwoofer małej mocy, to lepiej zainwestowac w aktywny subwoofer. Wybór subwoofera zależy od tego jakim wzmacniaczem dysponujesz. Wiekszosc wzmacniaczy do kina domowego posiada wyjscie na pasywny subwoofer...zazwyczaj słabej mocy przeznaczony pod fabryczne głosniczki. Fajny zestaw który moge zaproponowac do kina domowego to Tonsil fenix z aktywnym subuferem. Z tego co sie dowiadywalem to w sklepie mona go dostac za 1450 zl
    http://www.tonsil.com.pl/products_frame.htm
REKLAMA