logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat interfejsu do FIAT UNO 1.4 FIRE - piny i programy

TomLib 01 Cze 2003 17:57 8239 8
REKLAMA
  • #1 234130
    TomLib
    Poziom 19  
    Ocena: 119
    Chciałbym się dowiedzieć o schemat interfejsu do FIATa UNO 1.4 FIRE i innych. Proszę o sprawdzony schemat, rozpiskę pinów na wtyczce i jakieś programy. Czy istnieje uniwersalny schemat interejsu do wszystkich dostępnych samochodów na rynku :?: :?: :?:

Z góry dzięki
    TomLib(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 234242
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 259476
    gulinski
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Ta ja też chciałbym taki sofcik - jeden z kąś ściągnołem ale to tylko ramka w delfi była zrobiona... :twisted:
  • REKLAMA
  • #4 259681
    geble
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    niestety ale do wszystkich włochów jest tylko oryginalny examiner ( PC z specjalną kartą interfejsem ) lub wszelkiej maści uniwersalne diagnozery ale to całkowicie jest poza zasięgiem amatorów ... coprawda dziwię się dlaczego tak jest bo komunikacja z technicznego punktu jest podobna do standartu grupy VAGa .

Tomasz Trojanowski
  • REKLAMA
  • #5 259692
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 2328774
    Irons
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    igabriel napisał:
    a czy próbował ktoś zdiagnozować Fiata programem Euroscan ?? bo podobno działa...proponuję lekturę , trochę długa ale ciekawa...

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic273824.html

Z fiatami Euroscan wsółpracuje całkiem nieźle , zresztą ogólnie dostępna jest lista aut z którymi powinien działać .
    Osobiście używałem go do Fiata Brava 1.9 JTD .
  • #9 2328805
    Rafal_Wol
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Ja mam euroscana i soft VISA - wspolpracuje to bardzo ladnie. Juz kilkanascie samochodow bylo robionych i jestem zadowolony.:D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy schematu interfejsu diagnostycznego do FIAT UNO 1.4 FIRE oraz innych modeli Fiata. Użytkownicy wskazują, że uniwersalny schemat interfejsu dla wszystkich samochodów jest praktycznie niedostępny, a do włoskich aut najczęściej stosuje się oryginalny tester Examiner lub uniwersalne urządzenia diagnostyczne, które jednak są trudne w obsłudze dla amatorów. Komunikacja diagnostyczna Fiata jest podobna do standardu grupy VAG, lecz oprogramowanie do Fiata jest mniej popularne. Wśród programów polecanych do diagnostyki Fiata wymieniany jest Euroscan, który współpracuje z wieloma modelami, w tym Fiat Brava 1.9 JTD, oraz soft VISA. Wspomniano także o urządzeniu Fiat Lancia Tester jako alternatywie na rynku wtórnym. Linki do dodatkowych materiałów i ofert oprogramowania również zostały udostępnione.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA