logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak samodzielnie wymienić wyświetlacz w Nokii 3100? Instrukcja krok po kroku

sieju.pl 07 Maj 2006 12:21 2943 3
REKLAMA
  • #1 2600899
    sieju.pl
    Poziom 1  
    Posiadam nokie 3100, kupiłem za tanie pieniadze od kolegi, problemem w niej jest uszkodzony wyświetlacz tzn. po włączeniu pojawia się kolorowa plama na niebieskim tle. Chciałbym wymienić wyświetlacz, ale w serwisie rządają za to 110 zł !!! Znalazłem na allegro wyświetlacz za około 40 zł. Czy można taki wyświetlacz wymienić w domu czy musi sie tym zajac serwis?Jeśli można samemu to potrzebebowałbym szczegółowej instrukcji jak wymienic wyświetlacz, jestem całkowicie zielony w tych sprawach, posiadam srubokrety torx. Prosze o pomoc !!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2601063
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    jak posiadasz torksa to bezproblemu dasz rade,rozkrecisz szesc srubek.Na gorze kolo wylacznika masz od strony prawej taka mala kostke delikatnie podwarz ja zeby ta wsuwka wyskoczyla i wtedy delikatnie sciagniesz wyswietlacz z mebrama klawiatury
  • #4 2601342
    kusmi
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Tylko dobrze skrec - rowno przyluz plytke od wyswietlacza do plyty glownej bo pozniej moga byc cyrki z podswietlaniem.
REKLAMA