logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy odtwarzacz audio z procesorem dźwięku i polską wersją?

cdtomekr 07 Maj 2006 18:51 7715 8
REKLAMA
  • #1 2602144
    cdtomekr
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, mam pytanie jaki najlepiej ściągnąć odtwarzacz w typie Winampa czy coś podobnego najlepiej żeby miał wbudowany jakiś procesor dzwięku i najlepiej wersję spolszczoną??? Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2602170
    lex00
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Odtwarzaczy w typie Winampa jest sporo. Szczególne są do polecenia
    Jet Audio oraz Foobar 2000. Obydwa są darmowe. :D

Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 2602208
    cdtomekr
    Poziom 11  
    A co myślisz o Sonique?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2602630
    Fajurka
    Poziom 12  
    Quintessential Player. Też polecam, dobry, obsługa jak w winampie i wygląd podobny.
  • #6 2602649
    -ArtuR-
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    ja polecam foobar-a 2000 dzwiek jest lepszy niz z innych odtwarzaczy

ArtuR
  • #7 2602844
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Artur_87 - nie jest.
  • #8 2603085
    p.jed
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Platon napisał:
    Artur_87 - nie jest.

to zależy jak sobie ustawisz :D
  • #9 14132462
    Kucharz7
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Sorry za odkopanie trupa, ale nie chciałem zakładać nowego, podobnego tematu.
    Poszukuję odtwarzacza wyróżniającego się pod względem możliwości personalizacji biblioteki. Chodzi mi przede wszystkim o takie ustawienie sortowania/grupowania plików, aby:
    - albumy tego samego wykonawcy były posortowane według roku ich wydania,
    - na grupowanie plików wśród właściwego albumu nie miał wpływu fakt, że w danym utworze zaznaczony jest gościnny występ (ktoś tam feat. ktoś tam). Generalnie playlistę sortuję według wykonawcy, zaś poszczególne pliki grupują się według nazw albumów. Rozstrzał jest właśnie w przypadku gościnnych występów.

Dla lepszego zobrazowania dodaję screenshota z programu MusicBee, który od niedawna testuję i pomimo sporych możliwości jego personalizacji nie jestem w stanie dostosować go do powyższych wymagań (wcześniej korzystałem z Winampa, który też pod tym względem nie dawał rady).
    Najlepszy odtwarzacz audio z procesorem dźwięku i polską wersją?

Zatem czy ktoś kojarzy program umożliwiający mi dokonywanie opisanej selekcji plików? Wiem, że to pikuś, a rozrzut przy gościnnych występach można wyeliminować nie wpisując "feat. ktoś tam", ale mój upierdliwy znak zodiaku nie daje mi przez to spokoju ;)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wyboru najlepszego odtwarzacza audio typu Winamp z wbudowanym procesorem dźwięku oraz polską wersją językową. Polecano darmowe programy takie jak Jet Audio i Foobar 2000, które oferują zaawansowane możliwości dźwiękowe. Wspomniano także o Sonique oraz Quintessential Player, który cechuje się interfejsem i obsługą podobną do Winampa. Dyskusja zawierała również uwagi dotyczące jakości dźwięku Foobar 2000, z różnymi opiniami na ten temat. Dodatkowo wskazano na potrzebę personalizacji biblioteki muzycznej, zwłaszcza sortowania albumów według roku wydania i ignorowania gościnnych występów w metadanych, co jest wyzwaniem dla programów takich jak MusicBee i Winamp.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA