Sorry za odkopanie trupa, ale nie chciałem zakładać nowego, podobnego tematu.
Poszukuję odtwarzacza wyróżniającego się pod względem możliwości personalizacji biblioteki. Chodzi mi przede wszystkim o takie ustawienie sortowania/grupowania plików, aby:
- albumy tego samego wykonawcy były posortowane według roku ich wydania,
- na grupowanie plików wśród właściwego albumu nie miał wpływu fakt, że w danym utworze zaznaczony jest gościnny występ (ktoś tam feat. ktoś tam). Generalnie playlistę sortuję według wykonawcy, zaś poszczególne pliki grupują się według nazw albumów. Rozstrzał jest właśnie w przypadku gościnnych występów.
Dla lepszego zobrazowania dodaję screenshota z programu MusicBee, który od niedawna testuję i pomimo sporych możliwości jego personalizacji nie jestem w stanie dostosować go do powyższych wymagań (wcześniej korzystałem z Winampa, który też pod tym względem nie dawał rady).
Zatem czy ktoś kojarzy program umożliwiający mi dokonywanie opisanej selekcji plików? Wiem, że to pikuś, a rozrzut przy gościnnych występach można wyeliminować nie wpisując "feat. ktoś tam", ale mój upierdliwy znak zodiaku nie daje mi przez to spokoju