Mam problem z systemem win XP profesional. Wczoraj ściągnąłem z internetu kilka programów ale wszystko było OK.
Dziś, po włączeniu komputera co chwilę komputer jakby sie wylogowuje tzn co jakies 20 sekund znikaja wszystkie ikony z pulpitu i pasek zadań a po chwili powraca i wszystkie programy uruchamiają się jak przy starcie systemu.
Zrobilem skanowanie antywirusowe w trybie awaryjnym (programem avast) ale nic nie pomogło...
Ciężko jest zrobić cokolwiek bo wszystko mi się wyłącza, dobrze że internet chociaż nie Co może być tego przyczyną??
Wklej też log z hiajckthis na forum.
Hijackthis ściągnij stąd http://www.spywarewarrior.com/uiuc/merijn/HijackThis.exe, po rozpakowaniu uruchom program i wykonaj: "Do a system scan and save a logfile". Log wklej w treść wiadomości, nie jako załącznik.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 14:26:44, on 2006-05-10
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)
Masz pełno robactwa! Od razu odinstaluj MySearch Bar oraz NewDot.Net, po czym wklej jeszcze raz log. Zresztą wejdź na stronę www.hijackthis.de, tam wklej log i sam zobacz, co masz w komputerze.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 15:07:27, on 2006-05-10
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)
Użytkownik systemu Windows XP Professional zgłosił problem z cyklicznym znikaniem ikon pulpitu i paska zadań co około 20 sekund, co powodowało ponowne uruchamianie programów startowych. Po wstępnym skanowaniu antywirusowym Avast w trybie awaryjnym bez efektu, zalecano przeskanowanie systemu programem antyszpiegowskim AdAware oraz wykonanie analizy logów za pomocą HijackThis. Analiza logów wykazała obecność licznych niechcianych programów i malware, w tym MySearch Bar, NewDot.Net oraz podejrzanych procesów uruchamianych przy starcie systemu (np. winsystems.exe, sysctl.exe, kernels8.exe). Rekomendowano usunięcie tych elementów, wyłączenie przywracania systemu, oczyszczenie plików tymczasowych oraz aktualizację Internet Explorera. Po usunięciu wskazanych złośliwych programów i plików problem ustąpił. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.