logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta dvd z mp3 - nie wszystkie odtwarzacze ją czytają

matrixs 13 Maj 2006 13:01 2218 6
REKLAMA
  • #1 2620856
    matrixs
    Poziom 25  
    Ocena: 313
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć o jedną rzecz. Nagrałem koledze na płytę dvd ponad 400 piosenek mp3. Kolega ma Pioneera
    http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=102243109
    mniej więcej coś takiego. Ja gop tylko widziałem nie znam dokładnie modelu ale taki miał wygląd. Wieć wkładam płytę do radyjka a tu nic. NIe odtwarza, w ogóle nie pokazuje piosenek. Poszedłem do domu wsadziłem do komputera, no działa. POszedłem do siostry ona ma dvd Panasonica przy telewizorze i jej też nie czyta. Dzisiaj kupiłem dvd z vhs thomsona i tam czyta i odtwarza bez problemu.
    Wniosek:
    Wina płyty czy odtwarzaczy czy czegoś innego?
  • REKLAMA
  • #2 2620902
    the_wizard
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Witam!
    Sprzęt obejrzałem, ale tam nigdzie nie pisze, że on czyta DVD, tylko zwykłe CD. Nagraj koledze te mp3 na zwykłą płytę CD, inaczej nie da rady.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 2620908
    matrixs
    Poziom 25  
    Sory to nie ten model. Ten odtwatrzacz co on ma to napewno czyta dvd. Nagrywałem mu teledyski na płytę dvd i działą bez problemu. tylko te cholerne mp3.

ps.może jakimś specjalnym programem nagrać?nagrywałem nero
  • REKLAMA
  • #4 2621372
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
    moze ten pioneer poprostu nie obsluguje formatu mp3
  • #5 2622959
    raveland
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    jezeli producent podaje ze czyta mp3 to nagraj na cd i na 100% bedzie czytal
    przeciez wiekszosc odtwarzaczy dvd nie czyta mp3 z plyt dvd
    glupie ale tak jest
  • REKLAMA
  • #6 2623703
    matrixs
    Poziom 25  
    A nie da się tego jakoś ominąc np. nagrywać jakimś innym programem?
  • #7 2623832
    raveland
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    nic takiego nie slyszalem

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odtwarzania plików MP3 nagranych na płytę DVD w różnych odtwarzaczach. Użytkownik nagrał ponad 400 piosenek MP3 na płytę DVD, która działa poprawnie na komputerze i odtwarzaczu DVD z VHS marki Thomson, ale nie jest odczytywana przez odtwarzacz samochodowy Pioneer oraz odtwarzacz DVD Panasonic przy telewizorze. Wskazano, że wiele odtwarzaczy DVD nie obsługuje formatu MP3 z płyt DVD, a jedynie z płyt CD. Zalecane jest nagranie plików MP3 na zwykłą płytę CD, ponieważ większość odtwarzaczy DVD czyta MP3 tylko z płyt CD. Nie znaleziono informacji o możliwości obejścia problemu poprzez użycie innego oprogramowania do nagrywania, np. Nero, które było użyte do nagrania płyty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA