logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozpocząć numerację od 3 strony w Wordzie 2000 jako strona 1?

fenol 15 Maj 2006 17:11 867 12
REKLAMA
  • #1 2627961
    fenol
    Poziom 17  
    Ocena: 64
    Czy ktos moze mi pomoc i powiedziec jak wstawic numery stron w wordzie2000, ale zeby numeracja zaczynala sie dopiero na 3 stronie (oczywiscie ta 3 strona jako strona 1)? I jak zrobic by ta numeracja miala postac -1-

Proszę zmienić , poprawić temat postu oraz sam post REGULAMIN !

Dziękuję (TONI_2003)

Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy!
  • REKLAMA
  • #2 2627991
    silverpen
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Wstaw>Numery Stron>Format (jak na obrazku)
    Załączniki:
    • Jak rozpocząć numerację od 3 strony w Wordzie 2000 jako strona 1? numeracja.jpg (89.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2628025
    fenol
    Poziom 17  
    Chyba jestes pijany! Czytaj uwaznie! Chodzi mi o to aby na 3 stronie rozpoczynala sie numeracja czyli trzecia strona z numerem 1, czwarta z numerem 2 itd. !!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #4 2628077
    silverpen
    Poziom 17  
    fenol napisał:
    (oczywiscie ta 3 strona jako strona 1)

I kto tu pił? Zadawaj jasne pytania to i odpowiedzi bedą podobne.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2628084
    MarkoJag25
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Musisz na końcu drugiej strony wstawić znak podziału "następna strona" (menu wstaw), następnie na trzeciej stronie w tym menu co widac wyżej wpisujesz rozpocznij od 1, a format ustawisz w formacie numeracji na samej górze tego menu. Powodzenia. jak cos to pytaj.
  • REKLAMA
  • #6 2628103
    fenol
    Poziom 17  
    I to jest odpowiedz, dzieki! Zaraz poleca do ciebie punkciki. A koledze dwa posty wyzej radze nie trunkowac tyle i nauczyc sie czytac tego co jest napisane (chyba, ze to dla niego problem nie do przeskoczenia)
  • #7 2628117
    MarkoJag25
    Poziom 17  
    Nie ma za co. Polecam się na przyszłość. :)
  • #8 2628158
    fenol
    Poziom 17  
    jest jednak maly problem: rzeczywiscie zaczelo numerowac tak jak trzeba, ale numer 1 i 2 pojawily sie tez na stronach pierwszej i drugiej, a an nich mialo nie byc numeracji
  • #9 2628178
    silverpen
    Poziom 17  
    Kolega fenol widzę jakiś bardzo nerwowy...
    Faktycznie nie do końca dokładnie zrozumiałem treść pytania i udzieliłem błędnej odpowiedzi ale te osobiste wycieczki .... widać jak ktoś zdobywał szlify na komentarzach w onecie.
  • #10 2628184
    MarkoJag25
    Poziom 17  
    Wejdż w nagłówek na tą pierwszą stronę kliknij na nagłówku dwa razy, w pasku Nagłówek wyłącz funkcje "przełącz nagłówek stopka łacze"i wymaź nr strony.
  • #11 2628189
    fenol
    Poziom 17  
    mam przez to rozumiec, ze ty je zdobywales na stronach "Naszego Dziennika" albo www.radiomaryja.pl?

Dodano po 16 [minuty]:

niestety numeracji nie ma na juz wydrukowanych stronach
  • #12 2629091
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3813
    Szanowni koledzy zaczyna się robić nieciekawie przywołuję wszystkich do porządku !
    Proszę o konkretne odpowiedzi wszystkie inne niuanse proszę przekazywać sobie na PW jeśli się to nie zmieni post zostanie zamknięty , a ja zacznę dzielić co komu należne .
    Swoją drogą ten temat wygląda jak rozmowa na GG .
  • #13 2631032
    MarkoJag25
    Poziom 17  
    Podeślij mi ten plik jeśli możesz na maila, to CI to zrobię. u mnie ten sposób działa tyle, że mam worda 2003 ale to chyba nie robi różnicy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu rozpoczęcia numeracji stron w programie Microsoft Word 2000 od trzeciej strony, tak aby ta strona była oznaczona jako numer 1, a numeracja miała format "-1-". Rozwiązanie polega na wstawieniu podziału sekcji "następna strona" na końcu drugiej strony, a następnie w menu formatowania numerów stron ustawieniu rozpoczęcia numeracji od 1 na trzeciej stronie oraz wybraniu odpowiedniego formatu numeracji. Aby uniknąć wyświetlania numerów na pierwszych dwóch stronach, należy wyłączyć łączenie nagłówków i stopek między sekcjami (opcja "przełącz nagłówek/stopka łącze") i usunąć numery stron z nagłówków pierwszej i drugiej strony. Wskazano, że metoda ta działa również w Wordzie 2003. W dyskusji pojawiły się uwagi dotyczące kultury wypowiedzi i prośby o zachowanie porządku w temacie.
REKLAMA